Avis: PL-klubber flokkes om bænket Kroos
Illustration
Bundesliga

Avis: PL-klubber flokkes om bænket Kroos

Bayern München vil ikke matche Toni Kroos' lønkrav og er parat til at skille sig af med ham til sommer. I stedet vil klubben hente Julian Draxler i Schalke 04, skriver Daily Mail. 

Toni Kroos blev i går bænket i Bayern Münchens 5-0-sejr over Eintracht Frankfurt. Det var første gang i to måneder, at Kroos ikke startede inde for Bayern, og det skulle angiveligt have fået Premier Leagues største klubber til at intensivere interessen i den tyske midtbanespiller. Det skriver Daily Mail. 

Ud over pladsen på bænken er det også Kroos' kritiske kontraktsituation, der har alarmeret de engelske topklubber.

Den 24-årige tyskers kontraktforhandlinger med Bayern München er brudt sammen, fordi klubben ikke vil matche Kroos' krav om en lønstigning. Kroos kræver at komme op på Bayerns øverste løntrin og blive betalt det samme som Philip Lahm, Franck Ribery og Bastian Schweinsteiger - de får alle omkring 1,3 millioner kroner om ugen, mens Kroos lige nu må nøjes med omkring en halv millioner kroner ugentligt.

Og tyskerens spejede kontraktsituation har de altså lagt mærke til i Premier League, hvor Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal og Liverpool alle skulle holde nøje øje med Kroos. 

Daily Mail mener også at vide, at Bayern skulle være villige til at slippe Kroos til sommer, hvis ikke han sænker sine lønkrav. De tyske mestre har nemlig allerede udset sig Schalke 04's Julian Draxler som erstatning for Kroos. Og ifølge Jan Aage Fjortoft, der er fodboldekspert på norsk og tysk tv, er det Bayern Münchens skyld, at Draxler ikke endte i Arsenal i det netop overståede transfervindue, fordi klubben meddelte Schalke, at de vil købe det tyske talent til sommer. 

Hvorvidt Fjortoft har ret i sit udsagn er uvidst, men ifølge den tyske fodboldlegende Gunter Netzer kan Kroos meget vel være fortid i Bayern efter denne sæson.  

- Jeg vil råde Toni Kroos til ikke at overspille sin hånd. Der er få spillere i Bayern, der ikke kan erstattes - men han er ikke en af dem. Han spiller et risky spil. Klubben er fast besluttet på ikke at betale kæmpe lønninger til alle sine spillere, så de kan holde en sund økonomi. 

- Så det kan nemt udvikle sig til en situation, hvor Bayern bliver tvunget til at sætte et eksempel med Kroos. Han overvurderer måske sig selv lidt med sine lønkrav in mente, forstået på den måde, at de ikke stemmer overens med hans betydning for holdet. Han gør klogt i at kigge grundigt på truppen og genoverveje sin situation, siger Nezer ifølge Daily Mail. 

En tydeligt frustreret Toni Kroos blev i sidste weekend skiftet ud i sejren over Stuttgart, hvorefter han i arrigskab kastede sine handsker i jorden. Episoden vidner ifølge Daily Mail om spændt stemning omkring Kroos, der til sommer måske er fortid i Bayern.