HSV-træner: Klubben er ved at ødelægge sig selv
Illustration
Bundesliga

HSV-træner: Klubben er ved at ødelægge sig selv

HSV-træner Bert van Marwijk tror stadig på overlevelse, men nægter at svare på spørgsmål omkring situationen i klubben. 

Den tyske storklub Hamburger SV er godt på vej mod en skæbne a la Albert Arnesen og slænget fra Damernes Magasin i den danske tv-serie Matador: Storheden er væk og forude lurer nedturen udi i glemslen.

Efter weekendens forsmædelige 0-3-nederlag til Hertha Berlin ligger HSV således næstsidst i Bundesligaen, og nedrykningsfaren er absolut til stede. Krisen kradser med andre ord, og senest blev spillerne mødt med vrede tilråb fra mere end 300 rasende fans i nogle tumultagtige scener uden for stadion efter weekendens nederlag

I dag mandag er situationen ikke blevet meget bedre. Træner Bert van Marwijk holdt mandag et pressemøde i Hamborg, men han ønskede imidlertid ikke at svare på spørgsmål fra pressen. Derimod nøjedes han med at læse et statement op, hvori han satte ord på den aktuelle situation, weekendens nederlag og balladen omkring klubben. 

- Hvad der er sket de sidste par dage, er nyt for mig. Jeg har på fornemmelsen, at klubben er ved at ødelægge sig selv. Vi ønskede at holde sammen og ikke falde fra hinanden. Faktisk skete der det modsatte, sagde Bert van Maarwijk.

HSV ligger lige nu næstsidst i Bundesligaen med bare 16 point for 20 kampe, og de seneste seks opgør har budt på nederlag. Alligevel nægter Bert van Maarwijk at give op. 

- Jeg kan love: Vi vil kæmpe til det sidste for at undgå nedrykning. Jeg er overbevist om, at vi kan gøre det, sagde han på pressemødet mandag. 

Hamburger SV møder Bayern München i onsdagens pokalkvartfinale, mens der venter en angstfyldt bundgyser mod det absolutte bundhold Braunschweig i lørdagens Bundesliga-match.