Tysk klubboss: Poulsen er en usleben diamant
Illustration
Bundesliga

Tysk klubboss: Poulsen er en usleben diamant

Yussuf Poulsen høster pæne ord fra sportsdirektøren i RB Leipzig, Ralf Rangnick. 

Den danske U/21-landsholdsspiller Yussuf Poulsen skiftede i sommer fra Lyngby i den danske 1. division til 3. Bundesliga i Tyskland. 

Her har han fået masser af spilletid i sin nye klub RB Leipzig, der aktuelt ligger nummer to i den tredjebedste række og dermed har udsigt til en opstigning til 2. Bundesliga. 

Hos RB Leipzig er man godt tilfredse med Poulsens første halve år i klubben, og sportsdirektør Ralf Rangnick har således store forventninger til danskerens fortsatte udvikling. 

- Vi er meget glade for hans udvikling. Han er en fast del af startopstillingen, og jeg vil kalde ham en meget usleben diamant. Det er vores opgave at gøre ham skarpere, for han har alle muligheder for at blive en god spiller. Han har en god fysik, han er hurtig og han er 192 centimeter høj. Han skal stadig forbedre sig på mange punkter, men han har en god basis for sin udvikling, og han har alle muligheder for at blive en spiller i topklasse, siger Ralf Rangnick til tipsbladet.dk.

- Han er også begyndt at score flere mål. Han har lige scoret tre mål i to U/21-landskampe, og han har også scoret nogle stykker for Leipzig. Han kunne have scoret ti i alt, men han har lavet nogle mål, og det er godt, tilføjer han om Poulsens samlede målantal, der lyder på fire i alt. 

Yussuf Poulsen er kun 19 år gammel og kan altså fortsat udvikle sig. Men med kurs mod højere rækker er spørgsmålet, om RB Leipzig har tænkt sig at satse på danskeren eller i stedet hente nye spillere, hvis holdet rykker op i første 2. Bundesliga og senere 1. Bundesliga?

Ralf Rangnick slår fast, at man har tænkt sig at satse på Yussuf Poulsen. 

- Det er netop grunden til, at vi købte ham. Der ville ikke være nogen grund til at købe en spiller for ikke at bruge ham i 1. Bundesliga eller 2. Bundesliga. Han er stadig meget ung, og han skal have fokus på at udvikle sig på samme måde, han har gjort i løbet af det seneste år, hvor vi har været opmærksomme på ham. For hvis han fortsætter, kan jeg ikke se, hvorfor han ikke skulle blive i klubben. Lige nu er vi meget positive omkring at rykke op i 2. Bundesliga, og vi regner med, at han kan fortsætte hos os, siger han. 

Yussuf Poulsen skrev i sommer en fire-årig kontrakt med RB Leipzig.