CL-optakt: Skæve facts og mulige profiler i 5. runde
Illustration
Champions League

CL-optakt: Skæve facts og mulige profiler i 5. runde

Tipsbladet.dk bringer her en optakt til alle otte Champions League-kampe onsdag aften. 

Europas fornemmeste turnering. Mesterligaen. Kært barn har mange navne. Champions League-bolden ruller atter, og det er tid til at følge Europas bedste fodboldspillere i Europas bedste fodboldturnering. 

Op til hver runde i Champions League bringer tipsbladet.dk overblikket over de kommende kampe og klæder dig på til onsdag aften foran tv-skærmen. 

Herunder kan du se en oversigt over onsdagens kampe

Gruppe A
Onsdag 27. november klokken 20.45
Leverkusen – Manchester United
Shakhtar Donetsk – Real Sociedad 

Note:
Kun Real Sociedad er ude af kampen om avancement i Champions League, og derfor er der tale om et sandt nøgleopgør mellem Leverkusen og Manchester United i Tyskland. Taber de engelske mestre, er der for alvor pres på Moyes og kompagni inden sidste spillerunde. 

Hold øje med:
Son Heung-Min fra Leverkusen har taget springet fra Hamburger SV og fik et gennembrud, da han scorede et hattick mod netop HSV den 9. november i år. En spændende sydkoreaner hos den tyske klub.  

Det skæve fact:
Leverkusens træner Sami Hyypiä scorede sit første mål i engelsk fodbold, da han kom på måltavlen for Liverpools 2-3-nederlag til Manchester United i 1999. Finnen fik også sit første røde kort som Liverpool-spiller mod Manchester United. Det var i april 2003.

Gruppe B
Onsdag 27. november klokken 20.45 
Real Madrid – Galatasaray 
Juventus – FC København 

Note:
Real Madrid er det klare førerhold i gruppen, der til gengæld byder på tæt kamp om de efterfølgende pladser. Juventus kan dog spille sig op på andenpladsen, hvis onsdag aften byder på to hjemmesejre i gruppe B. 

Hold øje med:
Fernando Llorente er ved at komme i gang for Juventus, og han scorede også i weekendens sejr over Livorno. Måske han kommer på tavlen mod FC København?

Det skæve fact:
Galatasaray og Real Madrid mødtes første gang i en UEFA-turnering i 2000, hvor holdene tørnede sammen i den såkaldte Super Cup mellem Champions League-vinderen og UEFA Cup-vinderen. Galatasaray vandt dengang 2-1 efter forlænget spilletid. 

Gruppe C
Onsdag 27. november klokken 20.45
Anderlecht – Benfica 
Paris Saint Germain – Olympiakos 

Note:
Med kun et point i de første fire kampe synes Anderlecht færdige i dette års Champions League, og da Paris Saint Germain ligger klart nummer et, er det en sag mellem Olympiakos og Benfica at fordele anden- og tredjepladsen. Grækerne har syv point, mens portugiserne har fire, inden onsdagens kampe. 

Hold øje med:
Thiago Silva er tilbage på Paris Saint Germains hold efter syv ugers pause. Hvis han ikke bliver sparet til opgøret, bliver det interessant at se brasilianeren igen i den bedste klubturnering i verden. 

Det skæve fact:
Anderlecht har ikke vundet sine seneste otte udekampe i Champions League-gruppespillet. Seneste europæiskesejr på fremmed græs var i december 2005 over Real Betid. 

Gruppe D
Onsdag 27. november klokken 18.00
CSKA Moskva – Bayern München 
Onsdag 27. november klokken 20.45
Viktoria Plzen – Manchester City 

Note:
Der er ikke meget spænding tilbage i gruppe D, for Bayern München og Manchester City er begge  sikre på avancement. Spørgsmålet er blot, hvem der skal blive etter og toer i gruppen. 

Hold øje med:
Manchester City scorede hele seks mål mod Tottenham i Premier League i weekenden, så hvad kan det ikke blive til mod tjekkiske Viktoria Plzen? Her kommer målmand Matus Kozcik sandsynligvis på hårdt arbejde, så det er værd at holde øje med, om han kan levere redninger nok til at sikre tjekkerne et overraskende point. 

Det skæve fact:
Bayern München kan sætte Champions League-rekord med en sejr i Moskva. Vinder tyskerne, er det tiende sejr i træk i mesterligaen, hvilket aldrig er gjort bedre af nogen hold.