CSKA benægter racisme i Uefa-sag
Illustration
Champions League

CSKA benægter racisme i Uefa-sag

CSKA Moskva hævder, at Manchester Citys Yaya Touré ikke blev mødt med racistiske tilråb, selvom UFEA har valgt at åbne en sag mod russerne.

CSKA Moskva er bestemt ikke tilfreds med Uefa, der har anklaget klubbens fans for at have udtrykt sig racistisk over for Manchester Citys Yaya Touré.

Toure blev således ramt af en byge af skældsord i bestemt sektion af CSKA-tilhængere under Citys 2-1 sejr i deres Champions League-kamp på Arena Khimki onsdag aften. Og Torsdag aften er det så blevet besluttet, at Uefa vil iværksætte en undersøgelse af sagen.

Men CSKA har været hurtige til at tilbagevise beskyldningerne om racisme og insisterer på, at deres fans ikke lod Touré være genstand Toure for racistiske udtryk.

- Vi er overraskede og skuffede over udtalelser fra Manchester City-spilleren Yaya Toure om racistisk motiverede fornærmelser fra CSKA-fans.

- Efter nøje at have studeret en video af kampen, fandt vi ingen racistiske tilråb fra CSKA-fans. I mange tilfælde, især under angreb på vores mål, buhede fansene og piftede for at lægge pres på rivaliserende spillere, uagtet deres race.

- Især skete dette med Alvaro Negredo og Edin Dzeko. Hvorfor den ivorianske midtbanespiller tog det til sig, som ellers bliver rettet mod alle, er ikke tydeligt.

- Det er en vigtig kendsgerning, at der i hele historien om vores europæiske deltagelse aldrig er blevet observeret, eller er blevet straffet for, racistiske handlinger fra fans.

- Under alle omstændigheder, beklager vi denne hændelse , selv om vi mener, at anklagerne om racisme er ubegrundede.