FCK skal håbe at statistikken holder
Illustration
Champions League

FCK skal håbe at statistikken holder

Sadi Tekelioglu, der er chefredaktør for to tyrkiske medier i Danmark, mener at FCK har gode muligheder mod Galatasaray.

Der venter F.C. København en vanskelig opgave, når modstanderen er Galatasaray i Istanbul onsdag aften i Champions League, men det er ikke umuligt at få point med fra det tyrkiske. 

Det vurderer Sadi Tekelioglu, der er chefredaktør for de to tyrkiske medier i Danmark, haber.dk og gazette.dk.

- Selv om Galatasarays folk og tilhængere jublede ved lodtrækningen med FCK var i puljen, taler statistikkerne et andet sprog. Tyrkiske hold har næsten altid har haft det svært med nordiske hold på europæiske turneringer, siger Sadi Tekelioglu til tipsbladet.dk. 

- FCK var af Galatasaray anset som det svageste hold i puljen, men kigger man på statistikkerne, ser man faktisk, at nordisk fodbold har klaret sig bedst både på landholdsplan og klubplan, tilføjer han. 

Sadi Tekelioglu påpeger, at Galatasaray før er blevet overrasket af hold fra Skandinavien. 

- Især for Galatasarays vedkommende kan det nævnes, at Tromsö, IFK Göteborg, Rosenborg og Malmö FF også tidligere overrasket tyrkerne. Derfor skal FCK også håbe på dagsformen for de enkelte spillere, og der venter for Galatasarays vedkommende to svære opgaver. Jeg tror, at Galatasaray skal spille to svære kampe mod FCK, siger han. 

Der er kampstart i opgøret mellem Galatasaray og F.C. København onsdag klokken 20.45 i Istanbul.