Messi sikrede Barca godt udgangspunkt

Der var drama, rødt kort og straffespark på Etihad, da Manchester City og Barcelona mødtes.

For femten år siden på nogenlunde samme tid som dette Champions League-opgør mod Barcelona, spillede Manchester City i League One, hvor Macclesfield Town var på besøg og blev besejret 2-0. En vidnesbyrd på, hvor hurtig Citys vej til de allerhøjeste tinder har været. Og denne aftens kamp mod Barcelona var Citys hidtil største test på den internationale scene.

Det startede i det små med Barcelona i kontrol. City virkede nervøse og skræmte, men med et intenst hjemmepublikum i ryggen begyndte City at skabe chancer. Silva sendte Negredo af sted, men selv om angriberen fik chippet bolden over Valdes i Barca-målet var vinklen alt for skarp til at kunne blive farlig.

Lidt senere fik Kompany pandet bolden forbi Valdes efter et hjørnespark, men bolden kom ikke helt ind over stregen, og så nåede Valdes tilbage i buret og fik styr på den situation, han selv havde skabt.

Efter pausen fik kampen for alvor en brat opvågning, da Martin Demichelis fik rødt kort. Kun syv minutter inde i anden halvleg var Lionel Messi alene igennem, og så måtte argentineren sende sin hurtige landsmand til tælling. På det efterfølgende straffespark scorede Messi sikkert, selv om det lod til, at forseelsen blev begået uden for feltet. Men nu var under alle omstændigheder alvor svært for Manchester City.

Joleon Lescott og Samir Nasri blev skiftet ind efterfølgende. Og sidstnævnte var tæt på at skabe en stor chance i samspil med Alvaro Negredo, men franskmandens afslutning blev blokeret af Pique.

Barcelona sad på bolden med en mand i overtal. Men City fik en stor mulighed for at komme tilbage i opgøret, da Zabaleta modtog en lang aflevering, prikkede bolden videre første gang til David Silva, der i en bevægelse modtog bolden og afsluttede resolut med højrebenet. Men Valdes udmærkede sig i målet med en flot redning.

Bedst som det lignede, at City kunne få et godt udgangspunkt forud for returopgøret trods udvisningen, så scorede Barcelona. Dani Alves tog løbet fra højrebacken, fik bolden og listede bolden mellem benene på Joe Hart. Hjerteskærende for City, herligt for Barcelona.

2-0-sejren betyder, at City får en meget, meget svær opgave i returopgøret i den spanske havneby.