Napoli endte med sorteper i højdramatisk gruppe

Dortmund var kun tre minutter fra at ryge ud af Champions League, men vicemestrene reddede æren. Arsenal endte som to'ere, men var kun et mål fra at sige farvel.

Borussia Dortmund og Napoli var i kamp mod hinanden uden at være i direkte kamp mod hinanden onsdag aften, da sidste spillerunde i gruppe F blev afviklet søndag aften. Før startfløjtet stod begge hold noteret for ni point med Dortmund på den ottendedelsfinale-givende andenplads tre point efter Arsenal.

Den stilling blev der ikke vendt synderligt op og ned på onsdag aften, selv om det længe så sådan ud. Dortmund endte dog med at fravriste Arsenal førstepladsen.

Til syvende og sidst lykkedes det dog Borussia Dortmund at slå Marseille på udebane, og så var det kun af kosmetisk betydning, at Napoli hjemme besejrede Arsenal med 2-0. Hjemmeholdet skulle dog kun have scoret et mål mere, før Arsenal var endt med sorteper efter et perfekt udgangspunkt før kampen.

Arsenal stillede op i en defensiv formation i udekampen, og det var så sandelig heller ikke meget, The Gunners kom frem til på Stadio San Paolo, men i defensiven lykkedes det meste, og derfor fik så det længe ud til, at opgøret ville slutte 0-0. Men så meldte Gonzalo Higuain sig ind i kampen.

I sommer kæmpede Arsenal en brag kamp for at lokke den argentinske angriber til London fra Real Madrid, men i sidste ende valgte han Napoli, og onsdag var han endnu en gang hård ved The Gunners, da han gjorde det til 1-0 for hjemmeholdet efter 73 minutter. I overtiden gjorde Jose Maria Callejon det til 2-0, som også blev kampens slutresultat.

Dermed var Napoli afhængig af, at Dortmund smed point ude mod Marseille, og det var de forsvarende Champions League-vicemestre også kun få minutter fra at gøre. Med tre minutter tilbage var stillingen 1-1, men så dukkede Kevin Grosskreutz op og sikrede Dortmund – der i øvrigt spillede hele 2. halvleg med en mand i overtal efter en tidlig udvisning til Dmitri Poyet – en 2-1-sejr.

Tidligere i kampen havde Robert Lewandowski bragt Dortmund foran, og Souleymane Diawara udlignet for hjemmeholdet.