Tyrkiske eksperter: FCK kan overraske
Illustration
Champions League

Tyrkiske eksperter: FCK kan overraske

Galatasaray-eksperter forventer ikke nogen let kamp for den tyrkiske klub mod F.C. København. 

F.C. København bliver regnet som underdog inden onsdagens kamp mod Galatasaray i Tyrkiet, men spørger man tyrkiske fodboldkommentatorer, er der heller ikke meget optimisme at spore på den tyrksiske klubs vegne, inden opgøret på TT Arena i Istanbul. De fokuserer i stedet på statistikker og udelukker ikke en dansk overraskelse. 

Tipsbladet.dk har i samarbejde med det danskbaserede tyrkiske medie gazette.dk været i kontakt med flere tyrkiske eksperter, der trods en generel optimistisk holdning til Galatasaray, forventer en vanskelig opgave for den tyrkiske klub. 

Arif Kizilyalin, som er sportsredaktør på avisen Cumhuriyet deler således ikke den generelle opfattelse om kampene mod F.C. København. 

- Folk er nærmest overbevidst om, at Galatasaray vinder begge kampe mod FC København, men jeg tror, det bliver to svære kampe. Vi ved, at FC København kan overraske, også i Istanbul. Det eneste Galatasaray kan håbe, er at både Snejder og Drogba har en god dag, siger Arif Kizilyalin til tipsbladet.dk og gazette.dk.

I Tyrkiet er der generelt stor fokus på FCK-spillernes gode form og løbevillighed.

Serdar Ali Celikler, som er klummeskribent på avisen Haberturk, mener, at spillernes konditionelle form og løbevillighed bliver afgørende for kampen. 

- F.C. Københavns spillere løb til sammen 122 kilometer i kampen mod Juventus mod modstanderens 114, og de fik en uafgjort. Galatasaray løb 118 kilometer mod Real Madrids 113. Galatasarays totale kilometertal er 105 i gennemsnit, og derfor vejer F.C. København tungere i regnskabet. Hvis fysikken og løbepræstationer skal bestemme, kan Galatasaray ikke vinde over FC København. Men vi må altså ikke glemme, at Galatasaray har flere stjerner og har en bedre holdkvalitet. Hvis Snejder får lov til at fyre sine lange skud og Mancini sørger godt for forsvaret, bliver kilometerne ikke et tema, siger han.

Halil Özer, som er avisens sportsredaktør, har også bidt mærke i, hvor meget FC Københavns spillere løber i løbet af kampen. Han var imponeret over FC Københavns præstation i Real Madrid, der var længe om at komme på måltavlen i Spanien.

- Galatasaray har mange gode spillere af høj kvalitet. Det vejer tungere, men hvis Galatasaray ikke løber mere end FC Københavns spillere, kan de ikke vinde, vurderer han. 

Ifølge dagbladet Sabah vil Galtasaray-træner Roberto Mancini udtage klubbens samtlige ti udlændinge til truppen mod FCK. Da den tyrkiske liga ikke tillader mere end seks udlændinge på banen, vil Mancini muligvis bruge dem alle sammen mod FC København.

På et pressemøde i går sagde Mancini, at han forudser sejr, hvis forsvaret ikke begår fejl. Mere optimistisk er målmanden Fernando Muslera. 

- Vi får ikke problemer med at vinde over FC København, sagde han.

Artiklen er blevet til i et samarbejde mellem tipsbladet.dk og gazette.dk.