EM

Frankrig satser på næsten tabt generation

En flok yderst talentfulde spillere, som nu er midt i 20'erne, fik ikke mange chancer for Frankrig tidligere. Nu er spillere som Karim Benzema og Samir Nasri blandt stjernerne.

Frankrig har bladret om på næste side i nationens fodboldhistorie. Skandalen var total ved VM i Sydafrika, men lidt efter lidt fik den nye landstræner Laurent Blanc skik på tingene. Nu er

Les Bleus

ubesejret i 21 kampe i træk og går ind til EM som en dark horse.

Spillerne består blandt andet af en stor gruppe midt i 20'erne, som først for nylig får lov at blomstre på A-landsholdet. Der var simpelthen ikke plads på grund af de ældre stjerner.

- Hvis du går tilbage til slutrunderne i 2004, 2006, 2008 og 2010, så bestod Frankrigs hold af en stamme af stjerner som Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, Lilian Thuram, William Gallas og andre. De fyldte utrolig meget både på- og udenfor banen, og der var et klart hierarki. Ikke nok med, at det var svært for nye talenter at få plads på holdet, det var lige så svært for nye at blive accepteret som ligeværdige medlemmer af truppen, siger Tom Williams, som er journalist for det franske nyhedsbureau AFP, til Tipsbladet.

- Jeg kan huske episoden fra EM 2008, som William Gallas beskriver i sin selvbiografi. Gallas kritiserede i stærke vendinger Nasri for ikke at respektere hierarkiet, da Nasri ikke ville overlade sit sæde i holdbussen til Thierry Henry. Gallas mente, at det var Henrys plads, og at Nasri bare havde at flytte sig, siger Tom Williams.

- Nu har vi i en situation under Blanc, hvor en stor gruppe spillere i midten af af 20'erne endelig har fået lov til at spille. Vi snakker for eksempel om Karim Benzema, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa og Jeremy Menez, alle en del af den berømte generation 1987, som var med til at vinde U/17-EM i 2004. De fik aldrig rigtig chancen under Raymond Domenech, men de får nu endelig lov at vise deres værd, og det er de meget taknemmelige for. De vil betale Laurent Blanc med godt spil, siger Tom Williams.

Læs mere: Tipsbladet har kigget nærmere på det franske paradigmeskifte, fra skandale til succes. Vi kigger nærmere på det, som kan blive Laurent Blancs store franske revolution til EM. Blig klogere på Les Bleus og køb Tipsbladet, som er på gaden i dag.