EM

Jacobsen klar til både Robben og Afellay

Lars Jacobsen får sit at se til i morgen aften, når han står overfor Hollands dygtige kanter og EM's yngste spiller nogensinde.

Tipsbladet.dk i Kolobrzeg
Det danske og det hollandske landshold ynder at spille det såkaldte 4-3-3 system, og de to holds varianter af systemet vil blive testet i morgen aften, når de to hold mødes i deres første kamp ved EM-slutrunden. Hollands kanter bliver efter alt at dømme Ibrahim Afellay og Arjen Robben med Wesley Sneijder mellem dem, ligesom de to backs vil komme med frem og støtte midtbanen og angrebet.

Lars Jacobsen har gennem sine tre sæsoner i England været vant til at skulle forholde sig til en lidt anden måde at gribe spillet an på, ligesom de fleste af de hold, han møder i Superligaen vedkender sig et mere stringent 4-4-2 system. Men det ser han ikke som noget problem.

- Der er nu mange hold, der spiller med kanter og aggressive backs, så det er jeg ikke nervøs for at spille overfor. Men kvaliteten af de spillere, vi møder lørdag, er selvfølgelig langt højere end i Superligaen. Det er den store forskel. Jeg tror ikke på, at Sneijder kommer til at ligge særlig meget i min side, så jeg får fornøjelsen af Robben og Afellay, som jeg tror, kommer til at ligge stort set lige meget i hver side. Det er primært dem, jeg forbereder mig på, siger Lars Jacobsen til tipsbladet.dk.

Robben, Afellay og Sneijder vil formentlig hele tiden bytte
plads og støtte hinanden på kanterne. Det stiller ekstra krav til Lars Jacobsen og Simon Poulsen i den anden side, der skal sørge for at få god støtte fra især de to centrale midtbanespillere. Og i Lars Jacobsens tilfælde fra Dennis Rommedahl foran ham, når EM's yngste spiller nogensinde, 18-årige Jetro Willems, kommer stormende frem fra sin venstre back-position.

- Det bliver nok ikke så tit midterforsvarerne, der skal ud og hjælpe i de situationer. De har som regel en angriber eller to af kigge efter. Det vil mere være de to centrale midtbanespillere og kanten foran mig. Der er kommunikationen selvfølgelig enormt vigtig, men det plejer vi nu også at være gode til, så jeg er ikke nervøs for at komme i undertal på den måde. Jeg konstaterer bare, at det er nogle ekstremt dygtige spillere, der kan være meget ubehagelige at stå overfor, hvis de lykkes med de ting, de kan, påpeger Lars Jacobsen.

FCK'eren rundede 50 A-landskampe i testkampen mod Australien. Han har vundet halvdelen, men har i to forsøg ikke formået at vinde over Holland.