EM

Kjær: Hellere Huntelaar end Van Persie

Simon Kjær ærgrer sig over, at det er Robin van Persie og ikke Klaas Jan Huntelaar, der spiller lørdag.

Tipsbladet.dk i Kolobrzeg
Den hollandske landstræner Bert van Marwijk har et dilemma som kollega Morten Olsen ikke har. Van Marwijk råder over både Premier Leagues og Bundesligaens topscorer, men han har kun plads til én frontangriber. Arsenal-stjernen Robin van Persie bliver manden, der skal score målene for Holland, hvilket er faldet Schalkes bomber Klaas Jan Huntelaar for brystet.

Simon Kjær har prøvet at stå overfor dem begge, og han forstår godt Bert van Marwijks valg. Samtidig ærgrer han sig, for han havde hellere spillet overfor Huntelaar, selv om han har scoret svimlende 48 mål i 47 kampe i alle turneinger for Schalke i denne sæson.

- Van Persie er en mere komplet spiller. Han er rimelig allround og har egentlig ikke de store svagheder, som jeg ser det. Han kan være ude af en kamp i 90 minutter, og så laver han to mål i overtiden. Huntelaar skal bare have ufattelig lidt plads inde i feltet. De er meget farlige begge to, og jeg har stor respekt for dem.

- Men jeg så gerne, at Huntelaar spiller på lørdag, for jeg har mødt i Tyskland, hvor han godt nok, hvor jeg skulle dække ham op. Der var offside, men desværre blev der ikke fløjtet. Han er en spiller, vi kan lægge lidt mere pres på, hvis han får den i fødderne med ryggen til målet. Han vender ikke lige så hurtigt, som Van Persie gør. Og han er heller ikke så hurtig som nogle af de andre. Men får han bolden inde i feltet, sparker han den som regel ind, siger Simon Kjær til tipsbladet.dk.

Og selv om Huntelaar altså ikke ser ud til at skulle starte forbereder Simon Kjær sig alligevel i disse dage på at skulle møde ham både ham og Van Persie. Men kun til en hvis grænse.

- Jeg forbereder mig på det, der starter, og det der kommer ind. Samtidig vil jeg heller ikke tænke for meget over det. Jeg skal være bevidst om, hvilke ting der kan ske, men meget af det her handler om instinkt og følelsen på kampdagen, så det koncentrerer vi os om nu. Når vi kommer ind omkring kampen, gider jeg ikke tænke på det mere. Så koncentrerer jeg mig bare, om mig selv, siger Simon Kjær.

Simon Kjær stod overfor Robin van Persie, da Danmark og Holland mødtes under VM i 2010. Ved den lejlighed fik Arsenal-bomberen som bekendt ikke scoret.