EM

Stephan Andersen nyder sin nye rolle

Stephan Andersen har prøvet at være både tredje- og andetvalg ved en slutrunde. Nu er det hans tur til at stå, når Danmark spiller lørdag.

Tipsbladet.dk i Kolobrzeg
Tredje gang er lykkens gang for Stepan Andersen. Han var tredjemålmand bag Thomas Sørensen og Peter Skov Jensen ved EM i 2004, og ved VM for to år siden var han andetvalg. Ved dette EM er Stephan Andersen udset til at være førstemålmand på bekostning af Thomas Sørensen, der blev skadet kort før slutrunden.

Andersen er derfor også den målmand, som journalisterne flokkes mest om ved træningen på Kolobrzeg Stadion. Det er Andersen, som målmandstræner Lars Høgh igen og igen bliver bedt sig om at forholde sig til. Det er Andersen, der står, når Danmark lørdag møder Holland i første gruppekamp.

- Det er noget helt andet for mig at være med nu. Det er godt på en hel anden måde. Nu står vi ved en slutrunde, og det er mig, der har udsigt til spilletid. De andre landskampe, jeg har spillet har været træningskampe eller kvalifikationskampe til en slutrunde. Det er de kampe, der skal føre os hen til det sted, vi gerne vil være, og derfor glæder jeg mig også over, at det er mig, der er blevet udpeget som førstevalg.

- Når det så er sagt, forbereder jeg mig altid til en kamp, som om jeg skal spille den. Det vil jeg gøre, om så jeg er første- andet- eller tredjevalg, for man ved aldrig, hvad der kan ske, siger Stephan Andersen til tipsbladet.dk.

Danmarks førstemålmand ser da også frem til snart at komme i gang med turneringen. Gruppe A åbner i morgen med Polen - Grækenland og Rusland - Tjekkiet, og dagen efter er det så Danmarks gruppe, der skal i kamp.

- Nu står vi lige foran det mål, vi har arbejdet hen imod, og vi har alle forberedt os godt. Det har været en lang forberedelsestid, vi har været igennem de sidste par uger, og jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi glæder os til at komme i gang på lørdag. Men det er ikke sådan, at folk går og kigger ned i jorden af nervøsitet. Folk er glade og oppe på mærkerne, og der er godt humør i truppen, så det virker lovende, understreger Stephan Andersen.

Stephan Andersen har spillet 10 A-landskampe. Tre kvalifikationskampe op til VM i Sydafrika samt syv venskabskampe.