Bedst og værst: Der var én glad tjekke i Parken
Europa League

Bedst og værst: Der var én glad tjekke i Parken

Tipsbladet.dk zoomer ind på Europa League-matchen mellem FC København og FC Zlin.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København - FC Zlin 3-0 (1-0)

1-0 Michael Lüftner (40.)

2-0 Benjamin Verbic (49.)

3-0 Benjamin Verbic (90+1)

Kampens bedste:

FC København:
Michael Lüftner tørnede i sidste sæson ud for Slavia Prag, og her blev han slået ud af den tjekkiske pokalturnering i semifinalen af FC Zlin. Torsdag tog midtstopperen en fornem revanche i Danmark, da han bragte FCK foran 1-0 i første halvleg med et flot hovedstød. Michael Lüftner spillede i det hele taget en fin kamp og kunne som den eneste tjekke forlade Telia Parken med et smil på læben. Ros skal der selvfølgelig også lyde til den dobbelte målscorer, Benjamin Verbic.

FC Zlin:
Den tidligere Wolfsburg- og Hamburger SV-spiller, Petr Jiracek, er det største navn i FC Zlin, men det var nummer 28, Ubong Ukpai, der voldte FCK-forsvaret de største problemer. Den lille offensivspiller var hele tiden udfordrende i sit spil og bragte sig selv i mange gode positioner - han evnede dog ikke at gøre arbejdet færdigt. 

Kampens værste:
Set med FCK-briller var der langt mellem snapsene for Pieros Sotirious vedkommende. Den cypriotiske angriber har i det hele taget haltet lidt efter i de europæiske kampe for FCK i indeværende sæson, og det skal der rettes op på. Det er ikke mindst i Europa, at en mand til så mange millioner skal være pengene værd. Denne torsdag blev det til et gult kort og en tidlig udskiftning.

Kampens detalje:
Youssef Toutouh lavede lækkerier på stribe i starten af anden halvleg, da han fuldstændig tørrede en FC Zlin-forsvarer i venstre side. Den tilbagevendte FCK-profil lavede blandt andet en tunnel, før han spillede en holdkammerat i en god position. Det var dejligt med noget at varme sig på på en ellers kold aften i nationalarenaen.

Desuden fortjener tilskuerne i Telia Parken et klap på skuldrene for det fine fremmøde. Godt 16.000 var samlet til en af de mere usexede europæiske kampe i FCK's historie. Også de medrejsende FC Zlin-fans var med til at skabe en glimrende stemning.