EfB-chef: Kunne være håndboldtræner
Illustration
Europa League

EfB-chef: Kunne være håndboldtræner

Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen er ikke blevet fodboldtræner på grund af kærlighed til spillet, men fordi han interesserer sig for ledelse. 

Niels Frederiksen har fået en glimrende start på livet som Esbjerg-træner. Den vestjyske klub ligger nummer tre i Superligaen og er med i Europa League-gruppespillet, så cheftræneren har hurtigt fundet en succes-formel i fodboldklubben. 

Men faktisk er det ikke fodbolden, der er det vigtigste for Niels Frederiksen. Træneren fortæller således i et interview med BT, at han egentlig ikke har en kærlighed til fodboldspillet. 

- Jeg interesserer mig meget for ledelse. Forskellige ledelsesstile og filosofier. Hvordan får man en enhed til at fungere, hvordan skaber man en vinderformel? Jeg har overhovedet ingen kærlighed til fodbolden. At jeg er fodboldtræner er fuldstændigt tilfældigt. Jeg kunne lige så godt være chef et sted eller være håndbold-eller ishockeytræner. Det, der interesserer mig, er, hvordan man får et team til at præstere. At min faglighed så er endt inden for fodbold er en tilfældighed, siger Niels Frederiksen til BT. 

Han lægger ikke skjul på, at han ser kritisk på dele af fodboldverdenen. 

- Jeg synes, at fodboldverdenen dybest set er ' 3F', som jeg har kaldt den. Den er frygtelig, forfærdelig og fantastisk. Men den er også bare så sort/ hvid. Thomas Frank blev træner i Brøndby og Kasper Hjulmand i FCN, og så snakkede man meget om den nye, moderne træner og moderne ledelse. Det, man i fodbold betegner som moderne ledelse, var noget, man gik over til i erhvervslivet for 30 år siden, hvor man begyndte at lytte til medarbejderne, tage dem lidt med, hele ' empowerment'-strategien. Jeg har ikke noget behov for at være en moderne leder. Jeg vil gerne være en god leder, fastslår han. 

Esbjerg møder i aften torsdag Elfsborg i Europa League. Der er kampstart klokken 21.05.