EL-overblik: De sidste kampe
Illustration
Europa League

EL-overblik: De sidste kampe

Gruppe G til L er blevet spillet færdig i Europa League. Se her, hvem der er gået videre, og hvem der har spillet sæsonens sidste fodbold på udenlandsk græs. 

Vi starter rundturen i Europa Leagues sidste seks grupper i London, hvor Tottenham tog imod russiske Anzhi. Spurs-manager Andre Villas-Boas havde Christian Eriksen tilbage i truppen, og han fik de sidste 25 minutter i 4-1-sejren over russerne. Roberto Soldado scorede de to første mål - iøvrigt sine blot andet og tredje mål i åbent spil siden skiftet fra Sevilla i sommer - samt kampens sidste mål på straffespark, mens Lewis Holtby scorede London-klubbens tredje mål. Danskerklubben var dog allerede inden kampen videre som nummer ét fra Gruppe K, mens Anzhi havde sikret sig andenpladsen. 

Mere spænding om pladserne var der i Real Betis' gruppe. Spanierne kunne med en sejr over Rijeka overhale Lyon, hvis ikke franskmændene fik fuldt udbytte mod Vitoria Gimares. Men hjemme i Sevilla måtte Betis, der havde Stephan Andersen på bænken i hele kampen, nøjes med 0-0. En sejr havde dog ikke gjort nogen forskel, fordi Lyon netop vandt sin kamp i Portugal med 2-1. Målene blev sat ind af Bafetimbi Gomis og Jordan Ferri. 

I gruppe J kæmpede Lazio og Trabzonspor en direkte kamp om førstepladsen i Rom. Tyrkerne havde inden kampen 13 point, mens Lazio havde 11, så romerne var tvunget til sejr, hvis førstepladsen skulle sikres. Men det blev den ikke. Kampen endte 0-0, og tyrkerne stryger derfor videre som gruppens duks, mens Lazio tager andenpladsen. 

Endnu tættere end i Gruppe J var det i Gruppe L inden aftenens kamp, hvor både PAOK Thessaloniki og AZ Alkmaar begge havde 11 point. Avancementet videre i turneringen var således sikret for begge hold, men hvem der skulle vinde gruppen, var endnu ikke på plads. Men da kampen sluttede 2-2, og begge holdenes indbyrdes kampe dermed var sluttet uafgjort, samt at målforskellen var den samme, var det Alkmaar, der med flest udebanemål i indbyrdes opgør går videre som gruppens nummer ét.  

I Gruppe H lå Sevilla inden sidste runde på førstepladsen med ni point, mens Slovan Liberec og Freiburg begge havde seks point. Men efter de 90 minutter var det Freiburg, der blev Sorte Per, da de på hjemmebane tabte til Sevilla, mens Liberec vandt sin kamp i Estoril og nuppede gruppens andenplads. 

I Kiev var der også kamp om andenpladsen, da Dynamo tog imod Rapid Wien i Gruppe G. Og den duel vandt Dynamo med en 3-1-sejr, og klubben tog dermed gruppens andenplads. Førstepladsen havde Genk allerede sikret sig inden aftenens kamp mod Thun, men den blev blot cementeret med en sejr på 1-0.