Frederiksen: Største præstation siden FCK's CL-eventyr
Illustration
Europa League

Frederiksen: Største præstation siden FCK's CL-eventyr

Esbjerg-træner Niels Frederiksen var jublende lykkelig, efter hans hold vandt over Elfsborg og gik videre i Europa League.

At Esbjerg har gjort noget meget, meget stort ved at gå videre fra Europa League-gruppespillet var i den grad gået op for Esbjerg-træner Niels Frederiksen, der skulle gøre status på sit holds kvalifikation til knockout-fasen efter kun fire spillede kampe af seks gruppekampe. Esbjerg slog torsdag aften Elfsborg med 1-0 hjemme på Blue Water Arena og sikrede sig avancement med sejren.

Træneren var ikke overrasket helt oppe i skyerne.

- Det her er den største danske præstation i Europa, siden FCK gik videre fra Champions League for nogle år siden. Vi har spillet seks europæiske kampe og vundet de fem. Det er der ikke mange danske hold, der kan prale af, sagde Esbjerg-træner Niels Frederiksen ifølge BT efter kampen.

Esbjerg har - som Niels Frederiksen antyder - haft en fantastisk Europa League-turnering, hvor holdet i kvalifikationsfasen slog Saint-Etienne både hjemme og ude, ligesom holdet i gruppespillet har vundet tre kampe og kun tabt til Red Bull Salzburg, der fører gruppen med maksimumpoint efter fire kampe.