Optakt: Esbjerg fB - Standard Liege
Illustration
Europa League

Optakt: Esbjerg fB - Standard Liege

Mens Standard Liege ikke kan nå andet end en ubrugelig tredjeplads i årets Europa League-guppespil, har Esbjerg stadig muligheden for at blive nummer et i puljen.

Status:
Esbjerg og Standard Liege kommer ind til torsdagens Europa League-opgør med fuldstændig modsatte formkurver. Mens det danske hjemmehold sejler rundt i Superligaens bund, men til gengæld skriver en europæisk eventyrfortælling, befinder Standards sig i en situation med omvendt fortegn. 

De buldrer af sted i den hjemlige liga, mens de ikke kan få ret meget til at fungere i Europa. Belgierne fører Jupiler League, hvor de kun har tabt en ud af sæsonens 16 kampe. Samtidig ligger de sidst i Europa Leauges gruppe C, hvor det uafgjorte resultat mod Elfsborg udgør deres hidtil eneste point. 

Derfor er Esbjerg sikre på at gå videre, mens Standard højest kan overhale førnævnte svenskere og blive nummer tre. Dermed har ingen af holdene ret meget at spille for, men vestjyderne kan dog med sigte mod den førsteplads, der vil gøre livet væsentligt lettere for dem i lodtrækningen til forårets 1/16-finaler.

Selvom det burde være motiverende for esbjergenserne, kunne man godt forestille sig, at de vil nedprioritere kampen en smule for at fokusere på at hente nogle hårdt tiltrængte point i Superligaen. 

De får dog et løft af, at anfører Hans Henrik Andreasen er tilbage efter karantæne, og hvis Magnus Levken også bliver sin skade kvit, vil de stå med langt bedre kort på hånden, end de gjorde i fredags mod SønderjyskE, hvor de to ikke var med. 

Uanset hvem der spiller på midtbanen, skal Esbjerg dog finde ud af, hvem der skal sparke bolden i mål. Målene regner ikke ligefrem i kassen fra angriberne, og hverken Mick van Buren, Mushaga Bakenga eller Pape Pate Diouf har scoret siden starten af oktober. Førstnævnte har end ikke lavet mål siden udebanetriumfen mod netop Standard Liege den 19. september.

Form (Liga- og EL-kampe):
Esbjerg: T-T-V-U-T
Standard Liege: U-V-T-U-V

Dom:
Kigger man på stillingen i Europa League, bør Esbjerg være det bedste hold. På papiret er Standard Liege dog en større klub, og de dominerede da også skudstatistikken i holdenes første møde. De kommer desuden med en stime på seks kampe som ubesejrede i ligaen, mens Esbjerg formentlig vil have et halvt øje rettet mod mandagens opgør mod AaB. Derfor vinder gæsterne 1-2.

Spil på kampens resultat hos TonyBet - klik her.

Bud på startopstillinger:
Esbjerg (4-4-2):
Rønnow - P. Ankersen, Hansen, Askou, Knudsen - J. Ankersen, Andreasen, Lekven, Lyng - Bakenga, van Buren

Skader: Lekven, Vestergaard, Bergvold, Rasmussen
Karantæner: Ingen

Standard Liege (4-4-2): Kawashima - Cisse, Ciman, Ben Haim, van Damme - Mpoku, Buyens, Vainqueur, Carcela-Gonzalez - Michy, De Camargo

Skader: Bia, Opare, Stam
Karantæner: Ezekiel, Kanu

På tv: Torsdag klokken 21.05 på 6'eren

Tjek de seneste spilforslag fra Tipsbladets spilekspert - klik her.