Generelle

Boilesen glæder sig til Ajax-debut

Nicolai Boilesen, der skiftede fra Brøndby til Ajax Amsterdam i januar, kan få debut for sin nye klub i weekenden og nyder sin nye tilværelsen i den professionelle storklub.

I skyggen af Christian Eriksens dundersucces i Ajax Amsterdam, går det også ret godt for hollændernes anden 18-årige dansker. Den tidligere Brøndby-forsvarer Nicolai Boilesen har været i Ajax siden årsskiftet, og han føler sig godt taget imod. Desuden har han på den korte tid allerede lært at tale hollandsk.

-Det er et specielt program, som de laver hernede, hvor man har hollandsk fire-fem timer om dagen. Den dag, hvor man har fri fra fodbold, skal man være der otte-ni timer og have ekstra hollandsk. Jeg kom om mandagen, og allerede om onsdagen måtte folk kun tale hollandsk til mig. Man bliver kastet lige ud i det, det er der ingen tvivl, siger Nicolai Boilesen til tipsbladet.dk.

Boilesen og Eriksen er bestemt ikke de første danskere, der indtager den hollandske storklub, for Ajax har en lang tradition for at hente unge talenter nordpå. Det startede med Søren Lerby og Frank Arnesen i 70'erne, og i nyere tid har både Jesper Grønkjær og Michael Krohn-Dehli taget turen til Amsterdam. Det har Boilesen også lagt mærke til.

- Jeg kan mærke, de ved, hvad de skal gøre ved danskere. Der har været mange hernede, og de siger, at vi skandinavere lærer sproget hurtigst. Det er en meget professionel klub, og man kan mærke, de er vant til at skulle integrere spillere, siger Nicolai Boilesen.

Den teknisk stærke midterforsvarer er foreløbigt en del af klubbens U/19-hold, og han glæder sig til udsigten til at kunne trække den berømte rødhvide Ajax-trøje over hovedet.

- I starten var jeg skadet, men jeg træner fuldt med nu, og det er dejligt. Alle vores turneringskampe har desværre været aflyst på grund af vejret, som vist heller ikke har været helt perfekt for jer. Lørdag har vi første turneringskamp, og der regner jeg helt sikkert med at være med, så det bliver dejligt, siger Nicolai Boilesen.

Det er bare 10 dage siden, at Boilesen fyldte 18, og det er noget af en omvæltning for den unge herre pludselig at skulle klare sig selv i et fremmed land. Det tager han dog i stiv arm.

- Det er underligt, men på den anden side havde jeg i løbet af efteråret forberedt mig på, at jeg måske skulle til udlandet, så det kom ikke som den store omvæltning. Så er der jo altså heller ikke længere til Amsterdam. Det tager en time for mine forældre at flyve herned. Det er selvfølgelig underligt ikke at se dem hver dag, men de kommer og besøger mig hver anden weekend. Der er mange praktiske ting i hjemmet, som mor og far ikke længere kan klare for dig. På den måde bliver man meget mere moden af at bo alene og klare alting selv, siger Nicolai Boilesen.

Nicolai Boilesen har spillet 38 kampe på diverse unglandshold og er aktuelt en del af det danske U/19-landshold.