Januzaj inviteret til at spille for Kosovo
Illustration
Generelle

Januzaj inviteret til at spille for Kosovo

Kosovos fodboldforbund håber at se Adnan Januzaj deltage i landets venskabskamp mod Haiti.

Manchester Uniteds Adnan Januzaj kan måske få sin landsholdsdebut i næste måned, hvis han vælger at takke ja til invitationen fra Kosovos landshold.

Januzaj, der er født i Belgien af kosovo-albanske forældre, er hurtigt blevet en af de mest eftertragtede spillere i fodboldverdenen efter en formidabel start på sin seniorkarriere på Old Trafford.

Den 19-årige offensivspiller er ønsket af både det engelske, serbiske, albanske, tyrkiske, kroatiske og belgiske landshold.

Ifølge FIFA-regler må man først repræsentere et land, når man han boet der i fem år. 

Men ikke desto mindre håber Kosovo at lokke kantspilleren med til deres første venskabskamp mod Haiti den 5. marts. 

Kosovos fodboldforbund er nemlig ikke medlem af hverken UEFA eller FIFA, men for bare en måned siden udsendte FIFA en meddelelse om, at landsholdet fremover vil kunne spille officielle venskabskampe mod andre af organisationens medlemmer.

- Vi er i dialog med Adnans familie, og det ville være enormt sybolsk at have en spiller af hans fantastiske talent til at spille vores allerførste kamp, fortæller Eroll Salihu, generalsekretær for Kosovos fodboldforbund.

- Vi føler, han skylder sit folk at tage del i kampen, selv om det blot skulle være 15 minutter.

- Jeg understreger, at dette er en symbolsk gestus. Vi gør os ingen tanker om, at han vil holde sig til os ved at han spiller denne kamp.

- Det ville være venligt, og det ville ikke have nogen effekt på, om han vil være i stand til at spille for et andet land i fremtiden.

Januzaj er berettiget til at repræsentere Belgien, da han er født i Bruxelles, Albanien, gennem sine forældre, og Tyrkiet gennem sine bedsteforældre, mens Serbien også er en mulighed på grund af det faktum, at Kosovos uafhængighed endnu ikke er anerkendt af FN.