Platini: Sværeste Ballon d'Or nogensinde
Illustration
Generelle

Platini: Sværeste Ballon d'Or nogensinde

Det har aldrig været sværere at finde vinderen af Ballon d'Or, mener Michel Platini. Til gengæld skulle Lionel Messi ikke have haft alle sine fire priser.

Når prisen som verdens bedste fodboldspiller skal uddeles, vægter vundne titler ofte næsten lige så højt som personlige meritter. Det var dog ikke tilfældet i 2010, hvor Lionel Messi vandt Ballon d'Or, selvom Spanien blev verdensmestre. 

UEFA's præsident, Michel Platini, synes dog, at verdensmesterskabet skulle have betydet mere, således at en spanier havde vundet den prestigefyldte guldbold.

- Jeg stiller mig selv det samme spørgsmål (hvorfor en spanier ikke vandt, red.). Jeg er enig i, at Ballon d'Or 2010 skulle have gået til en spanier. Iniesta, Xavi... for mig fortjente de den. Messi vandt den, og han er en stor mester. Men i 2010 synes jeg, en spanier skulle have haft den, siger han til avisen AS. 

Han er til gengæld ikke lige så klar i mælet, når snakken falder på dette års uddeling. Han er dog ikke bleg for at ryste tre favoritnavne ud af ærmet. 

- Jeg tror, favoritterne er Messi, Cristiano Ronaldo og Ribery. De to førstnævnte er rigtig gode, og Ribery har vundet alt. De er tre store spillere. Dette års Ballon d'Or er den sværeste at vælge i prisens historie, siger han. 

Platini nåede selv at vinde Ballon d'Or tre gange i sin aktive karriere, omend den kun blev uddelt til den bedste spiller i Europa i 1983, '84 og '85.