Valencia og Bilbao videre i pokalen
Illustration
Generelle

Valencia og Bilbao videre i pokalen

Valencia måtte kæmpe hårdt, mens Bilboa var suveærne, da de to storklubber sikrede sig videre avancement i Copa del Rey.

Valencia sparkede tidligere på ugen serbiske Miroslav Djukic på porten efter en skuffende første halvdel af sæsonen, og den midlertidige efterfølger på trænerbænken, Nico Estevez, havde på papieret en overkommelig debut mod upåagtede Gimnastic hjemme på Mestalla. Det første opgør var dog endt uden mål, og Valencia måtte kæmpe hårdt på trods af favoritværdigheden.

Først efter 37 minutter fik hjemmeholdet hul på bylden, da et indlæg fra venstre fandt Paco Alcacer inde i feltet, og med en fin afslutning kunne han bringe La Liga-mandskabet på vinderkurs. Senere i kampen tillod hjemmeholdets Helder Postiga sig at brænde et straffespark, men 1-0-sejren var nok til at sende Valencia blandt de sidste 16 hold i turneringen, hvor Atletico Madrid venter i næste runde.

Også Athletic Bilao er videre i turneringen, da baskerne hjemme på det nye San Mames kørte et sagesløs Celta Vigo-mandskab med Michael Krohn-Dehli over med 4-0. Trods en 1-0-sejr i det første opgør kunne kunne Celta Vigo ikke stille meget op mod et veloplagt hjemmehold, hvor den lille kreatør Iker Muniain blev den store helt med to scoringer, mens Markel Susaeta og Aritz Aduriz stod for de øvrige scoringer.

Athletic bilbao møder i ottendedelsfinalen Stephan Andersen og Real Betis.