Viktor Fischer i spil til stor hæder
Illustration
Generelle

Viktor Fischer i spil til stor hæder

Viktor Fischer er nomineret til Golden Boy-titlen, der gives til årerts største talent i Europa.

Viktor Fischer er uden tvivl et af de største talenter i europæisk fodbold, men ikke nok med det - måske er han endda det allerstørste. Han er i hvert fald i spil til det.

Det italienske medie Tuttosport uddeler hvert år den såkaldte Golden Boy-titel, som udarbejdes i samarbejde med 30 sportsjournalister fra 20 lande og gives til den spiller, der lige nu kan kalde sig for Europas største fodboldtalent. Og i år er 19-årige Viktor Fischer altså nomineret til den pris.

Tuttosport starter med at offentliggøre 40 nominerede navne, men stille og roligt barberes antallet ned, således der til sidst kun er fem nominerede tilbage. Blandt de 40 er foruden Viktor Fischer store navne som Romelu Lukaku, Alex Oxlade-Chamberlain, Adnan Januzaj og Paul Pogba.

Det bliver afgjort i løbet af december, om Viktor Fischer vinder 2013's "Golden Boy"-titel. For to år siden var Christian Eriksen i øvrigt nomineret til samme pris og var med i kapløbet helt til de sidste fem – Mario Götze løb dog med titlen foran Thiago Alcantara.

Golden Boy-titlen er blevet uddelt siden 2003, og følgende spillere har vundet prisen:

2003: Rafael van der Vaart

2004: Wayne Rooney

2005: Lionel Messi

2006: Cesc Fabregas

2007: Sergio Aguero

2008: Anderson

2009: Alexandre Pato

2010: Mario Balotelli

2011: Mario Götze

2012: Isco