Generelle

Wiland: Sverige større end FCK

Johan Wiland glæder sig til EM. Også selvom det nok bliver fra bænken.

Selvom det sandsynligvis ikke bliver til meget EM-bold for FC Københavns svenske landsholdsreserve Johan Wiland, glæder målmanden sig alligevel til sommerens slutrunde. Johan Wiland var nemlig også med i 2008, og det har sat sine tydelige spor hos svenskeren - også på trods af store oplevelser, mesterskaber og Champions League med FC København.

- Det er kæmpestort, siger Johan Wiland i et interview med Tipsbladets EM-magasin.

- Det er større, end alt hvad man har oplevet i FCK eller havde oplevet i Elfsborg på det tidspunkt. Man kan slet ikke sammenligne det. Når man tager til kampene i bus, ser man svenske supportere i lange rækker på vej mod stadion. Det er selvfølgelig motiverende. De tager den lange vej, fordi de vil se os spille fodbold. Gør vi det ikke godt, kommer de ikke og ser os næste gang. Så vi skal simpelthen gøre det godt! Det er spændende at så mange mennesker vil se en spille, siger FCK-keeperen, der hæfter sig meget ved kulisserne i sin personlige forvetninger til slutrunden.

- Man kan ikke komme uden om det med tilskuerne på vej til stadion. Det er bare en ting, der er så meget større end normalt. Når man kommer ind på et stadion, kan man se hvilke hold, der skal spille alene på tilskuerne. Stadion er klædt i de farver, de to hold skal spille i. Går man en tur rundt i byen til EM, er der papparazzier og mediefolk over det hele. Det er helt vildt. Det er svært at forklare, men det er stort, siger Johan Wiland i optaktsinterviewet i Tipsbladets EM-magasin - på gaden nu.