Afbud til U/21: Nørgaard og Larsen udtaget
Illustration
Landshold

Afbud til U/21: Nørgaard og Larsen udtaget

Christian Nørgaard og Marco Larsen er udtaget til U/21-landsholdet, efter Lucas Andersen og Oliver Thychosen har meldt afbud.

U/21-landstræner Jess Thorup har sine kvaler forud for EM-kvalifikationskampene mod Bulgarien og Andorra på fredag og tirsdag. Ajax-spilleren Lucas Andersen og FC Nordsjællands Oliver Thychosen har nemlig meldt afbud, og Thorup har i stedet udtaget FC Midtjyllands Marco Larsen og Brøndbys Christian Nørgaard, der dermed kan debutere på det ældste unglandshold.

- Vi har fået en henvendelse fra Ajax, der dokumenter, at Lucas rent fysisk desværre ikke er der, hvor han skal være for at kunne bidrage til U21-landsholdet. Og det har jeg fået bekræftet efter selv at have snakket med Lucas. Derfor har vi valgt at erstatte ham med Christian Nørgaard, som i øjeblikket spiller aldeles fremragende for Brøndby, siger Jess Thorup til dbu.dk.

- Vi står overfor to ekstremt vigtige udekampe, hvor vi skal søge at fastholde vores førsteplads i EM-kvalifikationsgruppen, og der er det en forudsætning, at alle er 100 procent klar for at kunne være med. Når Lucas ikke helt er der, så er det bedre for både ham og os – og Ajax også for den sags skyld – at han bliver i Holland.

Thychosens afbud skyldes, at han lige er kommet tilbage fra et skadesforløb, og det vurderes, at det er for risikabelt at bruge ham.

Tidligere i dag kom det frem, at Jess Thorup desuden har måttet give Nicolaj Thomsen og Nicolai Brock-Madsen fri fra holdets første træning på mandag, da de møder hinanden i Superligaen med deres klubhold Randers og AaB.