Atl. Madrid-talent på dansk U/16-landshold
Illustration
Landshold

Atl. Madrid-talent på dansk U/16-landshold

Gonzalo Jørgensen er blevet udtaget til den danske U/16-landsholdstrup, der skal deltage i en UEFA-turnering i England.

Det unge Atletico Madrid-talent Gonzalo Jørgensen er før blevet omtalt i Tipsbladet som en spiller, der kunne udvikle sig til en kommende dansk landsholdsspiller, og nu tager den snart 16-årige dansk-spanier det første skridt mod en fremtid i rødt og hvid. 

Gonzalo Jørgensen er således med på det danske U/16-landshold, der netop er blevet udtaget til en ungdomsturnering i England. 

Her møder det danske landshold England, Belgien og Spanien, og den danske U/16-landstræner Per Holm ser frem til udfordringen. 

- Vi får mulighed for at prøve kræfter med de bedste i Europa, hvilket er en fantastisk matchning for drengene, og en fin målstok for os på sidelinjen for at se, hvor vi er henne med årgangen. Vi har jo lagt godt fra land med to sejre over Østrig i oktober, hvor vi i kamp et viste godt spil og vandt 2-0, og mental styrke i kamp to, som vi vandt 3-2 efter at have været bagud med 2-0, siger han til dbu.dk

At Gonzalo Jørgensen nu står til at få debut på et dansk landshold, knytter Per Holm også en kommentar til. 

- Det er jo spøjst, at vi skal møde Spanien, som er det land, som Gonzalo er født og opvokset i. Derfor er jeg sikker på, at det er en speciel oplevelse for ham. Jeg glæder mig til at se, om Gonzalo også er klar til næste trin, for selvom vi kender Gonzalo fra U15-samlinger, klubbesøg og kampvideoer så er en officiel landskamp noget helt andet. Men han er en rigtig spændende spiller, som jo desuden dækker en plads, som venstre back, hvor vi altid leder efter spillere. Ham finder vi måske så udenfor landets grænser med et dansk pas, siger han. 

Den danske U/16-landsholdstrup til turneringen ser ud som følger: 

Lasse Askou Mikkelsen, Esbjerg fB
Viktor Anker, Næstved IF
Adnan Curovic, Lyngby BK
Christian Kudsk, Vejle BK
Frederik Fisker, FK Viborg
Gonzalo Jørgensen, Atletico Madrid
Jeppe Schultz, Esbjerg fB
Martin Holm, AC Horsens
Mathias Andersen, AaB
Oskar Buur, AGF
Agon Mucoli, Vejle BK
Jacob Bruun Larsen, Lyngby BK
Mark Brink Christensen, Esbjerg fB
Mathias Bonde, AGF
Nikolaj Kirk, FC Midtjylland
Emil Riis Jakobsen, Randers Freja
Mads Vang, FC Midtjylland
Mathias Laursen, AGF
Nicklas Røjkjær, Silkeborg IF
Nikolai Laursen, Brøndby IF