Høgmo til Riise: Glem landsholdscomeback
Illustration
Landshold

Høgmo til Riise: Glem landsholdscomeback

John Arne Riise har luftet tanken om at gøre comeback på landsholdet, men det kan godt glemme, så længe han agerer ekspert og reklamesøjle for spilleselskabet Betsson.

33-årige John Arne Riise stoppede på landsholdet tidligere på året, da Egil Drillo Olsen stadig var landstræner. Nu har Per-Mathias Høgmo taget over, og John Arne Riise er kommet tilbage på sit klubhold Fulham, efter René Meulensteen har erstattet Martin Jol på managerposten.

Riise luftede i går tanken om at gøre comeback på landsholdet, men Høgmo og det norske fodboldforbund ønsker ikke venstre backen tilbage, så længe han har en personlig aftale med spilleselskabet Betsson, som han agerer ekspert og reklamesøjle for.

- Det er naturligt, at jeg som landsholdschef ringer til John Arne og ønsker tillykke, når han kommer tilbage og spiller gode kampe i Premier League. Det er glædeligt, men så ved både John Arne og jeg også, at de aftaler han har nu, gør, at det ikke er et tema med landsholdet, siger Høgmo til VG.

Landstræneren og Riise har tydeligvis fået klar besked af forbundet, og kommunikationsdirektør Svein Graff beder Riise om at opsige sin aftale med Betsson, hvis han skal tilbage på landsholdet.

- Norge er et lille fodboldland, og vi ønsker, at alle de bedste spillere er tilgængelige til enhver tid - også John Arne Riise. Men ingen landsholdsspillere kan have aftaler med konkurrenter til det, der er grundstenen i norsk idræt, nemlig Norsk Tippning. Han må sige den aftale med spilleselskabet op. Så enkelt er det. Og det virker også som om, han er klar over det, siger Graff, der desuden understreger, at der ikke bliver tale om at gå på kompromis for at få John Arne Riise med igen.

John Arne Riise har spillet 110 landskampe for Norge og var sidst med i 0-1 nederlagt til Albanien tilbage i marts.