Ingen hjælp til Danmark: Peru er VM-klar

Peru booker den sidste VM-billet med en 2-0 sejr over New Zealand.

Efter den magiske 5-1 sejr over Irland i Dublin tirsdag aften kvalificerede Danmark sig som det 30. land til næste års VM i Rusland.

Siden kvalificerede Australien sig onsdag med en samlet sejr over Honduras, og natten til torsdag skulle den sidste VM-deltager så findes i opgøret mellem New Zealand og Peru.

Og kampen var ikke uden betydning set med danske briller.

Da Peru befandt sig på en 10. plads på verdensranglisten i oktober, mens New Zealand rodede rundt på en 122. plads, ville et sydamerikansk avancement nemlig betyde, at Danmark ville dumpe ned i det tredje seedningslag, når VM-grupperne skal strikkes sammen.

Modsat vil en sejr til New Zealand betyde, at Danmark ville ende i det andet seedningslag. Og det kan have en del betydning, når det er de to bedste fra hver gruppe, der går videre til ottendedelsfinalerne.

Den første kamp mellem de to hold endte 0-0, så det hele var åbent til returkampen i Peru.

Det var dog hjemmeholdet, der tog teten fra start. Efter blot tre minutter havde Luis Advincula en forsøg på overliggeren og en lille halv time senere bragte Jefferson Farfan sit land på VM-kurs.

Efter pausen investerede New Zealand mere for at udligne, men i stedet udbyggede Perus Christian Ramos føringen med 25 minutter igen.

Kampen endte derfor med 2-0 til Peru, der nu booker den sidste af de 32 VM-billetter og desværre sender Danmark ned i det tredje seedningslag.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller, Winston Reid, spillede hele kampen for New Zealand, mens AaB's Edison Flores spillede hele kampen for Peru.