Luis Suarez og co. på stensikker VM-kurs
Illustration
Landshold

Luis Suarez og co. på stensikker VM-kurs

Hele verden skal vende sig imod Uruguay, hvis ikke Luis Suarez og co. skal til VM i Brasilien. Onsdag slog sydamerikanerne Jordan med 5-0 i den første playoff-kamp.

VM næste år i Brasilien bliver med deltagelse af Uruguay. Det kan man roligt konstatere, selv om sydamerikanerne kun har spillet et af i alt to playoff-opgør mod Jordan. Onsdag eftermiddag vandt Uruguay udekampen med 5-0, og dermed skal alt gå galt for holdet i returkampen på hjemmebane, hvis ikke billetterne til VM skal sikres.

At Uruguay vandt så overbevisende var på ingen måde overraskende – mest overraskende var sådan set, at landets største stjerne, Luis Suarez, ikke kom på måltavlen i afklapsningen af Jordan. Efter 80 minutter blev Liverpool-stjernen udskiftet uden at have fundet vej til netmaskerne.

Heldigvis for Suarez var der en masse af hans holdkammerater, der havde mål i støvlerne. Maximiliano Pereira, Cristian Stuani, Nicolas Lodeiro, Cristian Rodriquez og Edison Cavani lavede målene i 5-0-sejren

Dermed skal returkampen bare overstås for Uruguays vedkommende, inden fokus kan rettes mod VM i Brasilien, hvor Luis Suarez og co. møder op med en fjerdeplads fra den seneste VM-slutrunde i erindringen.