Ny landsholdsscout glæder sig: Kender Hareide rigtig godt
Foto: Nils Petter Nilsson/Getty Images
Landshold

Ny landsholdsscout glæder sig: Kender Hareide rigtig godt

Jörgen Lennartsson var tæt på at blive cheftræner for Maccabi Haifa, men nu er han ny scout for det danske landshold. Han glæder sig til samarbejdet med Åge Hareide, som han kender fra deres fælles tid i svensk fodbold.

Åge Hareide har trænet klubber i både Danmark, Norge og Sverige. Jörgen Lennartsson har trænet i hjemlandet Sverige og i Norge. De to skandinaviske træneres veje har krydsedes et par gange, og nu følges de så ad en rum tid.

Lennartsson er således blev ansat som scout for det danske landshold, der som bekendt har Hareide som cheftræner. Han kommer senest fra et job som træner i IFK Göteborg, som han blev fyret fra i sommer.

Selv om han har været cheftræner i forskellige klubber og på det svenske U21-landshold de seneste år, har Lennartsson tidligere arbejdet som både assistent- og ungdomstræner, så scouting er ham ikke nyt for ham.

- Det føles godt. Da jeg fik den her chance, var det bare at springe på. Det skal blive spændende. Jeg kender jo Åge Hareide vældig godt fra tidligere og har jo arbejdet med scouting tidligere, siger Jörgen Lennartsson til svenske Expressen.

Siden fyringen i Göteborg har Lennartsson været tæt på at blive cheftræner i israelske Maccabi Haifa, men skal altså nu analysere Danmarks modstandere og holde øje med de danske spillere.

Lennartsson har fået kontrakt med det danske landshold frem til og med VM til sommer. Han er netop stødt til U21- og ligalandsholdet, der opholder sig på træningstur i Abu Dhabi.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.