Anklage: PL-dommer svinede spiller til
Illustration
Premier League

Anklage: PL-dommer svinede spiller til

Dommer Mark Clattenburg bliver anklaget af Southampton for at svine Adam Lallana til, og sagen bliver nu undersøgt af den engelske dommerforening.

Det er ikke sjældent, at dommere skal lægge ører til lidt af hvert under en fodboldkamp, men det går ikke at sende verbale udgydelser den anden vej. Southampton er i hvert fald svært fortørnede over dommer Mark Clattenburgs sprogbrug i kampen mod Everton den 29. december.

Ifølge Daily Mail har klubben klaget over dommeren og beskyldt ham for "misbrugende og fornærmende" sprogbrug mod kaptajn Adam Lallana. Episoden skulle have fundet sted, da Lallana og hans holdkammerater appellerede for et straffespark, som Clattenburg ikke dømte.

Avisen citerer en kilde tæt på hændelsen, der siger, at dommerens måde at tale til spillerne på "ikke var hvad man kunne forvente af en af spillets topdommere."

Daily Mail skriver desuden, at sagen nu er blevet taget op hos den engelske dommerforening, og at formand Mike Riley undersøger, hvad der skete. I mellemtiden har Southampton angiveligt anmodet Premier League om, at Clattenburg ikke dømmer deres kampe, før undersøgelsen er tilendebragt.

Sikkert er det dog, at Mark Clattenburg, der har dømt i Premier League siden 2004, skal forestå FA-kampen mellem Arsenal og Tottenham i morgen.