Coutinho-show da Liverpool ydmyger Brighton

Liverpool vandt 5-1 på udebane mod Brighton i en sand målfest,

Brighton har været rigtig stærke på hjemmebane indtil videre i sæsonen, og der ventede derfor Liverpool en svær opgave, da de lørdag eftermiddag var taget turen til det sydlige England.

Det skulle dog lykkes Liverpool at få de tre point med hjem, og første stik blev taget efter 31 minutter.
Efter lidt sløset opdækning stiger Emre Can til vejrs på Philippe Coutinhos hjørnespark og sender med et kraftigt hovedstød Liverpool på 1-0.

Og det blev lynhurtigt endnu bedre for Liverpool, da de kom på 2-0 minuttet efter. Endnu engang var det Philippe Coutinho, der stod for assisten. Denne gang var det brasilianerens landsmand Roberto Firmino, der stod klar til at omsætte det præcise indlæg til mål, da han udplacerede Mathew Ryan i Brighton-målet.

Den stilling holdt til pausen efter en første halvleg, hvor Brighton spillede med stor energi, men hvor Liverpool havde klart overtag i spil og chancer.

Anden halvleg startede med lyn og torden. Efter kun to minutter hev Simon Mignolet en sand fantomredning frem, da han tog Glenn Murrays forsøg få meter fra mål. Det fangede Brighton i ubalance, hvilket Mohamed Salah udnyttede til at føre bolden frem ad banen. Her ventede han til det rigtige moment til at sende en stikning til Roberto Firmino, der bankede bolden op i hjørnet med med sit andet mål i kampen.

Dramaet stoppede ikke her. Få minutter efter målet til 3-0 får Brighton nemlig et meget tyndt straffespark, som Glenn Murray sender sikkert i kassen. 3-1, og Brighton fik fornyet håb.

De fortsatte med at presse på mens Liverpool fortsatte med at være farlige på kontra. Efter 72 minutter var Brighton tæt på endnu en reducering, da Glenn Murrays forsøg gik tæt forbi stolpen. Den engelske angriber var Brightons klart farligste mand, og gav gennem hele kampen Liverpools forsvar store problemer.

Det skulle dog i sidste ende være Liverpool, der cementerede sejren. Og selvfølgelig var det Philippe Coutinho, der krydrede sine to målgivende oplæg med selv at score. Liverpool fik et frispark lige uden for feltet, og her valgte Coutinho at skyde under Brighton-muren, der hoppede ved skuddet. Det snød fuldstændig keeperen, så bolden kunne trille ned i det ene målhjørne. En fantastisk dag på kontoret for den lille brasilianer.

Det endte med en regulær ydmygelse af Brighton, da Lewis Dunk scorede selvmål på et indlæg fra – ja, du gættede det – Philippe Coutinho. 5-1 blev også kampens resultat, hvilket sender Liverpool op på fjerdepladsen i tabellen med 29 point. De kan dog blive overhalet af Arsenal, der senere lørdag taget imod Manchester United på Emirates Stadium.