Djemba-Djemba: Var for ung til United
Illustration
Premier League

Djemba-Djemba: Var for ung til United

Den tidligere OB-spiller Eric Djemba-Djemba anerkender, at hans tid i Manchester United ikke var nogen succes. 

Eric Djemba-Djemba, der i dag er 32 år, blev købt til Manchester United for 12 år siden, hvor han var udset til at skulle erstatte Roy Keane på den centrale midtbane. Men opholdet i den engelske storklub blev aldrig nogen succes for den camrounesiske dynamo. Blot to år nåede Djemba-Djemba at spille på Old Trafford, og han anerkender i dag, at han var for ung, da han skiftede til klubben. 

- Jeg var ikke gammel nok til Manchester United. 

Hans tid i den engelske storklub blev præget af rygter om dårlig økonomi og et enormt forbrug af dyre biler. Blandt andet fortalte Djemba-Djembas tidligere agent Christophe Mongay om, hvordan han måtte styre midtbanespillerens op til 30 forskellige bankkonti og om camerouneserens flåde på hele ti firehjulstrækkere. 

De mange rygter gjorde det svært for Djemba-Djemba, der ikke følte, de havde hold i virkeligheden. 

- Overskrifterne sagde én ting, men virkeligheden var en helt anden. Jeg boede i Rio Ferdinand gamle hus, og han havde kun to biler. Det var ikke et stort hus, så hvor skulle jeg have haft ti biler? siger Djemba-Djemba til The Telegraph. 

- Jeg var for høflig dengang, for flink og for naiv. Når folk spurgte mig om hjælp, ville jeg altid sige ja. Jeg tænkte ikke på morgendagen eller de problemer, jeg skabte for mig selv. 

Djemba-Djemba forlod Manchester United i 2005 til fordel for Aston Villa. Men heller ikke det ophold blev nogen succes. Det eneste sted, hvor camerouneseren reelt har levet op til bare en brøkdel af sit potentiale var i Superliga-klubben OB, som han spillede for fra 2008 til 2012. 

I dag spiller Djemba-Djemba for den skotske klub St. Mirren, som han netop er skiftet til efter at have stået uden klub siden december 2013.