Everton tog sejren over Crystal Palace i Sørloth-debut
Foto: Mark Robinson/Getty Images
Premier League

Everton tog sejren over Crystal Palace i Sørloth-debut

Everton vandt en sikker sejr på 3-1 hjemme over Crystal Palace, der gav debut til Alexander Sørloth

Den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth fik debut i startopstillingen for Crystal Palace, da de lørdag eftermiddag var på besøg hos Everton på Goodison Park.

Nordmanden fik dog ikke meget at arbejde med i starten af kampen, da Everton dominerede fuldstændig. The Toffees var også langt farligere, og brugte meget tid på Crystal Palaces banehalvdel. Særligt Theo Walcott var i hopla, og drev flere gange gæk med Crystal Palace-forsvaret.

På trods af den store dominans og spilovertaget var Everton mest farlige på skud udefra. Idrissa Gueye havde et flot forsøg, der dog gik snert forbi, og derudover fik Everton flere gode frisparksmuligheder på kanten af feltet. Men hverken Gylfi Sigurðsson eller Wayne Rooney kunne få bolden over muren.

Udover en flugter fra Luka Milivojevic gik Crystal Palace mest efter at true på omstillingerne, men det blev sjældent farligt. I slutningen af halvleg var Alexander Sørloth dog involveret i halvlegens måske største chance, da han på kanten af Evertons felt sendte et indlæg ind mod Christian Benteke. I en næsten fri position fik belgieren dog ikke indstillet sigtekornet ordenligt, og sendte sin hovedstødsafslutning forbi mål. Dermed gik de to hold til pause vedstillingen 0-0

Anden halvleg startede dog med lyn og torden, og var ikke engang et minut gammel, da Gylfi Sigurðsson bragte Everton foran. Han opsnappede bolden et par meter fra feltet, tog et par træk ind i banen og trykkede af. På vejen ramte bolden James Tomkins og sejlede i mål bag Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey. En god start på halvlegen for Everton, og ganske fortjent på baggrund af spillet i de første 45 minutter.

Kort efter var Crystal Palace ved at svare igen, men Alexander Sørloth havde to hænder i ryggen på en modstander, da han headede bolden indover i feltet. I stedet bragte Everton sig foran 2-0, da Martina sendte et indlæg ind i hovedet på Oumar Niasse, der nemt kunne fange Hennessey på det forkerte ben og fordoble føringen.

Igen fulgte Crystal Palace op på et Everton-mål med at skabe en stor chance, men Benteke sendte endnu engang en hovedstødsafslutning forbi mål, da han ellers havde vristet sig fri i feltet.

Halvvejs i anden halvleg blev Alexander Sørloth endelig selv farlig, og hans hovedstødsafslutningen tvang Jordan Pickford ud i fuld længde, før han kunne vifte bolden til hjørnespark. At Crystal Palace kom frem til chancer gjorde, at man aldrig helt afskrev muligheden for et comeback.

I hvert fald ikke før Everton med et kvarter tilbage lukkede og slukkede alt håb for gæsterne.
Efter et par kiksede forsøg i det lille felt fandt bolden vej til Tom Davies, der kunne sende kuglen i et næsten tomt mål.

Selvom håbet om et comeback måske var slukket, kæmpede Crystal Palace videre, og det skulle da også give pote til sidst. Efter 82 minutter fik de tilkendt et straffespark efter en arm på bolden, og det sendte Luka Milivojevic sikkert i kassen.

Herefter døde kampen ud, og Everton cruisede 3-1-sejren hjem. Den sender dem op på 34 point, ni point over nedrykningsstregen og et enkelt efter Leicester, der sidder på Premier League 8.-plads. Crystal Palace er derimod stadig en del af bundstriden, og er med 27 point kun 2 point foran Stoke på den øverste nedrykningsplads.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.