Jonas Knudsen har PL-drømme: Vil blive i England i mange år
Foto: Getty Images
Premier League

Jonas Knudsen har PL-drømme: Vil blive i England i mange år

Ipswich-backen Jonas Knudsen håber på, at han kan komme op i det bedste selskab i England. Det er drømmen.

Denne sommer rykkede Philip Billing og Huddersfield op i Premier League, og flere klubber med danskere på holdet har hele tiden forhåbninger om at komme i Englands bedste række.

Middlesbrough med Martin Braithwaite vil gerne tilbage i Premier League, og Brentford med flere danskere på holdet har et håb om en dag at komme derop.

Også for Ipswich og venstre back Jonas Knudsen er det et håb og en drøm.

Den 25-årige tidlgiere Esbjerg-spiller lægger slet ikke skjul på, at han sagtens kan se sig selv i England mange år endnu.

- Det er fantastisk. Det er det, jeg har drømt om, og stilen passer til mig, og jeg nyder hver eneste dag derovre. Hvis det står til mig, bliver jeg i engelsk fodbold i mange år, for jeg har det godt i Ipswich. Jeg spiller i en fed liga, og der er en masse stærke hold. Det er måske en række, som nogle danskere undervurderer lidt, men for mig nyder jeg bare at gå på arbejde hver eneste dag, siger Jonas Knudsen til tipsbladet.dk.

Danskeren fortæller, at det er en utrolig hård liga at begå sig i, blandt andet fordi der er fire hold, der kommer i playoff om den sidste oprykningsplads. Dermed har mange hold en chance for at komme op selv til sidst i sæsonen.

- Man spiller jo mange kampe - 46 - det er jo noget af det, der er anderledes fra andre ligaer. Nogle tænker måske, at det er rent tonsserfodbold, men sådan er det ikke mere. Der bliver spillet god fodbold i Championship, og der kommer stærke hold ned fra Premier league. Det er ikke mange gange, at jeg har spillet for under en 10.000 - 12.000 tilskuere. Ligasystemet er jo også lavet sådan, at alle har en chance, og det er fedt med det her playoffsystem. Alle vil jo i Premier League. Det er det største og det, alle håber på.

- Jeg må sige, at fodboldkulturen herovre er vanvittig - nu har jeg ikke været andre steder, og jeg ved godt, den er stor i Tyskland også, men det hele er bare stort herovre, og der er også store kanoner i Championship. Aston Villa, Derby og Forest. Sunderland er også en stor klub. Det er bare fedt at spille.

Jonas Knudsen rykkede for lidt mere end to år siden til Ipswich og er i gang med sin tredje sæson i klubben. Kontrakten løber reelt set ud efter denne sæson, men klubben har option på et år mere med venstrebacken, og den option kommer Ipswich med al sandsynlighed til at udnytte. Knudsen er nemlig fast mand. Ambitionen for venstrebacken er ikke overraskende at komme en række op.

- Der er ingen tvivl om, at jeg drømmer om Premier League. Nu har jeg spillet næsten 100 kampe i England, og jeg vil gerne i Premier League. Der er 24 hold i Championship, så det kan også være et af de andre hold, der måske satser mere end Ipswich gør lige nu, som man skal skifte til. Det er bare om at holde niveau og vise, at jeg kan være med og holde mig skadesfri. Så kan det være, jeg er heldig, der kommer en chance. Premier League er min drøm og mit mål, siger Jonas Knudsen.

Danskeren og Ipswich ligger aktuelt nummer otte i the Championship.


Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.