Mourinho om transferpolitik: Vi er ikke ligesom City
Foto: Getty Images
Premier League

Mourinho om transferpolitik: Vi er ikke ligesom City

José Mourinho taler transferpolitik og forskellen mellem Manchester City og Manchester United.

José Mourinho har formået at gøre det, som hverken David Moyes eller Louis van Gaal magtede, da de tog over fra Sir Alex Ferguson. Han har bragt Manchester United tilbage i toppen af engelsk fodbold. 

I sin første sæson vandt Mourinho og Co. både den engelske pokalturnering og Europa League, og i denne sæson har klubben avanceret sig sikkert videre fra Champions League-gruppespillet og er igen at finde i den absolutte top af Premier League.

Uheldigvis for José Mourinho har Manchester City med Pep Guardiola i spidsen gang i en helt utrolig sæson, så selvom United har været gode, er der fortsat vanvittige 15 point efter City i tabellen. 

Forleden fortalte Mourinho, at United skulle bruge flere penge for at kunne følge med City, og den udtalelse har fået en blandet modtagelse, da flere mener, at Mourinho med købene af blandt andet Paul Pogba og Romelu Lukaku allerede har brugt rigeligt med midler.

Nu forsøger Mourinho så at uddybe sin kommentar. Manchester United har nemlig ikke hentet deciderede forstærkninger, men snarere erstatninger til klubben:

- Problemet er ikke de penge, vi investerer, problemet er de penge, som de andre investerer. Problemet er nemlig, at de andre har bedre trupper med mere stabilitet og flere muligheder, men de investerer alligevel. Jeg kan give et eksempel: Vi købte en god angriber i sommers, Romelu Lukaku, men han kom til for at erstatte Zlatan Ibrahimovic. Det kommer ikke til at ske, at de to kommer til at spille sammen i deres livs form begge to.

- Vi købte ligeledes Victor Lindelöf, men det var også fordi, at vi manglede Marcos Rojo i starten af sæsonen. Når vi køber spillere, er det for at erstatte folk ikke for at forstærke truppen yderligere, fortæller Mourinho, der eksempleficerer, hvordan City adskiller sig:

- Hvis jeg har 600 millioner pund, kan jeg ikke købe seks spillere for 100 millioner hver. Uden at tage noget fra Manchester City, Pep Guardiola, hans medarbejdere og spillere, så bruger de rigtig mange penge. Forskellen er, at da Pep kom til, havde han den engelske landsholdsmålmand, ham kunne han ikke lide, så han købte FC Barcelonas målmand, ham kunne han heller ikke lide, og så køber han en ny, Ederson, som han nu er glad for. 

- Han havde spillere som Zabaleta og Kolarov, to gode spillere, som han ønskede at erstatte. Men han erstattede dem ikke med to, han erstattede dem med tre nye. En fra Tottenham, en fra Monaco og en fra Real Madrid. Vi kan ikke på samme måde købe seks-syv spillere på samme tid for 700 millioner pund. Det er sådan markedet er, der er ingen grænse, ingen financial fair play, der er ingenting. Klubberne gør hvad de vil, siger Mourinho på et pressemøde forud for Premier League-kampen mod Southampton.

José Mourinho mener godt, at Manchester United kan konkurrere med Manchester City på transfermarkedet. Men han mener ikke, at man skal bruge penge, bare fordi man kan:

- Kan vi konkurrere med City på markedet? Ja, det kan vi godt. Vi har det økonomiske potentiale til at gøre det samme, men det er ikke sådan, vi gør det i Manchester United. Vi er ikke en klub, hvor der ikke er nogen grænser. Vi tror på tålmodighed og tid.

- Du bliver nødt til at tro på det arbejde, du laver. Nogle klubber investerer uden grænser, mens andre investerer med lidt mere balance end dem, der bare går ud og dominerer transfermarkedet. Det var det, Paris Saint-Germain gjorde i sommers, da de hentede Neymar og Mbappé. De får to af de måske fire bedste offensive spillere i verden, og samtidig har de Di Maria, Draxler, Pastore og Lucas som andetvalg. 

- Penge gør en forskel. Men vi gør tingene med balancen for øje, for det er sådan klubben er, siger Mourinho afslutningsvist.

Lørdag aften får Manchester United besøg af Pierre Emile-Højbjergs Southampton på Old Trafford. Der er kampstart kl. 18.30 dansk tid.

Mourinho talte også om Uniteds transferplaner for 2018. Læs hvad han sagde lige her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.