Newcastle-boss ville købe sin egen spiller
Illustration
Premier League

Newcastle-boss ville købe sin egen spiller

Newcastles sportsdirektør Joe Kinnear ville tidligere på året købe Shane Ferguson i Birmingham. Men så fandt han ud af, at han allerede spillede for The Magpies.

- Han er dæleme god, ham der – ham må vi have!

Nogenlunde sådan tænkte Newcastle Uniteds sportsdirektør Joe Kinnear, da han i slutningen af sidste sæson så den unge venstre back Shane Ferguson tørne ud for Birmingham. Derfor tog han straks kontakt til ledelsen i Birmingham for at indlede forhandlinger.

Her fik han sig imidlertid noget af en overraskelse. Shane Ferguson er nemlig i virkeligheden på lønningslisten i..... Newcastle. Han var blot lejet ud til Birmingham fra den engelske Premier League-klub – et faktum, Joe Kinnear altså ikke var klar over.

En kilde i Birmingham bekræfter episoden over for Sunday People.

- Ferguson spillede en rigtig god kamp den aften. Joe Kinnear sagde efterfølgende til en af vores direktører, at han var interesseret i at købe ham. Først troede vores mand, at det var en joke, men så indså han, at Kinnear simpelthen ikke vidste, at Ferguson var Newcastles ejendom, lyder det fra kilden.

Joe Kinnear har i efterhånden mange tilfælde gjort opmærksom på sig selv i Newcastle – blandt andet i kraft af en række løgnhistorier. Han har eksempelvis hævdet, at han købte Tim Krul til klubben, da han selv var manager i Newcastle, men i virkeligheden stod Graeme Souness for den handel, og så har han også påstået, at han engang hentede angriberen John Hartson til Wimbledon på en fri transfer. Sandheden er dog, at han kostede godt 65 millioner kroner.

For at gøre historien med Shane Ferguson færdig skal det for god ordens skyld nævnes, og han også i denne sæson er blevet lejet ud til Birmingham.