Rodgers: Agger ikke fysisk stærk nok
Illustration
Premier League

Rodgers: Agger ikke fysisk stærk nok

Daniel Agger spillede ikke for Liverpool mod Hull i søndags, fordi Kolo Toure er mere fysisk stærk, fortæller Brendan Rodgers.

Da Liverpool lidt ydmygende tabte med 3-1 til Hull i søndags, var det uden danske Daniel Agger i midtforsvaret. Han lignede ellers en mand, der havde vundet sin plads tilbage, men i stedet startede Kolo Toure og Martin Skrtel på banen. 

Det gik dog ikke helt efter planen, og uheldige Skrtel endte med at score selvmål, da han kom flyvende og headede en ufarlig afslutning fra Tom Huddlestone ind bag en sages- og målløs Simon Mignolet i Liverpool-målet. 

Årsagen til Aggers bænkplads var dog ganske simpel. Hull har således et stort skur af en angriber i Yannick Sagbo, og han skulle matches fysisk.

- Jeg følte bare, vi har kæmpet et par gange mod fysisk store modstandere, og Toure har tydeligvis håndteret den slags spillere godt. Det var ideen bag at sætte Toure ind mod Hull, og Skrtel har selvfølgelig været fremragende, siden han kom tilbage. Det var simpelthen taktisk, siger han til Liverpool Echo. 

Man skulle ellers tro, at Daniel Aggers glimrende teknik og gode evner i opspillet gjorde ham ideel til Brendan Rodgers' spillestil, men manageren nedtoner det aspekt. Der er ting, der er vigtigere for en forsvarsspiller. 

- Hvad ser jeg efter hos en midterforsvarer? Det første, du skal gøre, er at forsvare. Den første egenskab handler ikke om bolden. Det er at forsvare. Når nu kan forsvare, kan du se på at bygge spillet derfra, siger han.

Det med at forsvare sig lykkedes dog ikke så godt for Liverpool, og Daniel Agger kan håbe, at holdets kummerlige defensive præstation åbner døren for hans genindtræden på holdet.