Superliga

FCM-læge: Spillerene var helt smadrede

FC Midtjyllands spillere blev tirsdag og onsdag hårdt ramt af omgangssyge, som formentlig skyldtes bakterier i tirsdagens frokost på hotellet i La Manga. Flere spillere er stadig afkræftede.

Torsdag eftermiddag møder FC Midtjylland på banen til en træningskamp mod norske Rosenborg. Kampen gælder tredjepladsen i den spanske trænegnsturnering La Manga Cup, men flere af Midtjylland-spillerne kommer næppe til at præstere deres bedste kamp.

Tirsdag aften og hele onsdag var 11 spillere således helt nede med en omgangssyge, der også ramte spillere fra Rosenborg, Stabæk og Molde, som alle bor i samme hotel-kompleks som FC Midtjylland.

- Spillerne var ret smadrede onsdag. Det startede allerede tirsdag aften, men vi har ikke præcist kunne fastslå, hvad det skyldes.  I og med, at de andre hold også har været ramt, kan noget tyde på, at det handler om maden, og formentlig har det været noget ved tirsdagens frokost, siger FC Midtjyllands læge Jan Hede til tipsbladet.dk.

- Frokosten bestod af et stort tag-selv-bord, så det er svært at vide, hvad det præcist har været, der være årsagen til det, lyder det fra lægen, der dog understreger, at holdet fortsat spiser på hotellet.

- Det er super gode forhold, og maden er altså også god. Personalet på hotellet er meget kede af, hvis der har været noget med maden tirsdag, men vi har ingen problemer med at spise her.

Læs også: Sygdomsudbrud på La Manga

De 11 spillere, der onsdag var så medtaget af dårlig mave og opkast, at de på ingen måde kunne deltage i nogen form for træning er atter på højkant og har alle været på træningsbanen torsdag formiddag.

- Flere er stadig mærkede af det og er afkræftede oven på det hele, men kun Kristian Ipsa er endnu så medtaget, at han ikke kan spille mod Rosenborg, siger Jan Hede.

- Nu er det kun en træningskamp, så heldigvis kan der skiftes flittigt ud, for der er nok flere, som ikke holder til en hel kamp, lyder det fra lægen, der glæder sig over at følge en helt skadesfri trup under den spanske himmel.

Kampen mod Rosenborg sættes i gang 17.30 og FC Midtjylland stiller med følgende opstilling:

Jonas Lössl – Kolja Afriyie, Winston Reid, Martin Albrechtsen, Leon Jessen – Danny Olsen, Mikkel Thygesen, Adigun Salami, Jonas Borring – Ken Ilsø, Frank Kristensen