Beckmann: Svært at holde motivationen
Illustration
Skandinavien

Beckmann: Svært at holde motivationen

Elfsborg med Mikkel Beckmann på holdet har kun to ligegyldige Europa League-kamp tilbage i år, og det er svært at holde gejsten oppe frem mod dem. 

Efteråret er koldt og mørkt, ligaen er for længst færdigspillet, og der er ikke flere betydende kampe tilbage i år. Alligevel skal Elfsborg blive ved med at træne, for de mangler endnu to Europa League-kampe mod Salzburg og Standard Liege.

Den svenske danskerklub har udspillet sin rolle i europæisk fodbold, og derfor har de to gruppekampe også kun kosmetisk betydning. Det gør det svært at holde motivationen i de 39 dage, der går fra deres sidste Allsvenskan-kamp forrige weekend til den sidste Europa League-kamp i Liege den 12. december.

- Det er jo den store udfordring. Det er svært at sætte sig 100 procent op mentalt, men vi må gøre vores bedste. Europa League er jo de kampe, vi ellers gerne vil spille, men desværre har vi kun æren at spille for, siger halvdelen af holdets danske islæt, Mikkel Beckmann, til tipsbladet.dk.

- Vi gør ikke noget anderledes, end vi plejer. Træningen er måske en smule mere loose, men ellers synes jeg, vi holdet et okay niveau. 

Klubben, der har danske Kevin Stuhr Ellegaard i målet, sluttede ligaen af på en halvskuffende sjetteplads, på trods af at de var forsvarende mestre. Det sløje sæsonfacit og den middelmådige efterårsform er med til at gøre det hele endnu mere surt.

- Det ville være nemmere, hvis vi havde fået en god afslutning. Vi er lidt ramt på selvtilliden, for vi føler ikke, at det, vi har vist i kampene, har afspejlet det, vi gerne vil, og hvem vi er. Det er lidt mærkeligt, at vi viser noget andet i kamp end til træning, siger han. 

Holdets rejse fra sidste sæsons mesterskab til denne sæsons sjetteplads skyldes i høj grad den del af efteråret, hvor de formøblede flere gode mulighed for at hale ind på de øvrige tophold. "En skæv periode" kalder Mikkel Beckmann det, og han godkender heller ikke ligaplaceringen. 

- Det er mange mestre, der ikke vinder to år i træk, så det er ikke uvant, at vi ikke gør det. Der er mange hold om buddet, og det er mere jævnbyrdigt end hjemme i Danmark. Men nummer seks er lige langt nok væk, og det er der ingen i klubben, der er tilfreds med. 

Den 30-årige offensivspiller kom til Elfsborg i sommer, og det var dermed hans første halvsæson i Sverige. Her bidrog han med to mål i 15 kampe i alle turneringer, og han har, ligesom resten holdet, været svingende i sine præstationer. Derfor ser han frem til en juleferie, der skal give plads til en frisk start i det nye år. 

- Det gik godt i begyndelsen, men så kom jeg ind i en periode, hvor det ikke fungerede. Det sidste stykke tid er jeg ikke tilfreds med, men jeg glæder mig til at få en ny start. Det tror jeg, min krop har brug for. Jeg har været i tre forskellige klubber på et år (FC Nordsjælland, APOEL og Elfsborg, red.), og jeg har brug for en lang, hård opstart, hvor jeg kan komme i form, siger han. 

- Jeg tror, hele holdet har godt af en ny start næste år. Vi blev lidt låste i hovederne, fordi tingene ikke fungerede, og vi tabte nogle kampe. Det ramte selvtilliden, så vi er klar til at blive nulstillet.