Sportschef forklarer fyring: Spillestilen fældede Michelsen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Skandinavien

Sportschef forklarer fyring: Spillestilen fældede Michelsen

Jakob Michelsen og Hammarbys sportschef, Jesper Jansson, var uenige om klubbens spillestil og generelle retning fremadrettet, og derfor blev cheftræneren fyret. Jansson afviser, at det var en magtkamp.

For Bjørn Paulsen kom det som lidt af et chok, og Jeppe Andersen havde gerne set, at Jakob Michelsen var forblevet cheftræner for Hammarby. Dagens fyring af danskeren var ikke et spørgsmål om, at han havde mistet spillernes tiltro, for de blev slet ikke taget med på råd.

Det fortæller Hammarbys sportschef, Jesper Jansson, som i stedet kalder det et spørgsmål om strategi og identitet. For Hammarbys spil skal reflektere det, som klubben gerne vil forbindes med, og sportschefen og cheftræneren var uenige om vejen derhen.

Derfor tog Jansson og den øvrige klubledelse konsekvensen og fyrede Michelsen efter blot én sæson, der i øvrigt endte med den bedste placering i ni år. Han afviser dog, at der har været tale om en magtkamp, som svenske medier ellers har beskrevet.

- Han havde et andet syn på den vej, vi skal tage fremover. I forhold til spillestil. Men der har absolut ikke været nogen magtkamp mellem ham og mig, som det er blevet fremstillet. Jeg oplevede, at Jakob og jeg har arbejdet tæt, men vi har måske haft nogle forskellige meninger om, hvordan vi skal opbygge truppen, og hvilken spillestil vi skal have fremover, siger Jesper Jansson til Expressen.

- Men frem for alt er det spillestilen fremover. Der har ikke været enighed mellem Jakob og den sportslige ledelse. Vi skal tro på vores måde at vinde på. Der har vi taget temperaturen rundt omkring, og hvad medlemmerne forventer sig af Hammarby i fremtiden. Måske særligt spillestilen på hjemmebane, når vi har sådan en atmosfære omkring holdet, skal vi vove at vinde på vores egen måde.

Hammarby har Nordens største hjemmebanepublikum og blev i den forgangne sæson besøgt af 22.150 tilskuere i gennemsnit. Til sammenligning trak FC København 14.850 i sidste sæson, mens Brøndby tiltrak 12.792.

Holdet scorede 42 mål i 30 ligakampe i sæsonen. Det placerede Hammarby midt i rækken over mål.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.