Sverige overvejer at droppe kalenderstruktur
Illustration
Skandinavien

Sverige overvejer at droppe kalenderstruktur

De svenske mestre har i mange år måttet vente mange måneder på at spille Champions League-kvalifikation, men nu overvejer de at gå over til en struktur, hvor de spiller efterår-forår frem for kalenderårsturnering.

I Danmark blev turneringsstrukturen synkroniseret med resten af Europa i 1991, og i Rusland er de også sprunget på en efterår-forårs-turnering. Nu kan svenskerne være på vej med en lignende løsning. De vil i hvert fald undersøge muligheden for at omlægge Allsvenskan, så den følger de fleste andre landes turneringer, og så de svenske mestre fremover ikke skal vente mange måneder på at spille Champions League-kvalifikation.

- Vi skal lave en udredning af svensk fodbold i det hele taget, og spørgsmålet om efterår-forår er en del af den, men den indbefatter meget andet såsom talentudvikling, rekruttering, publikum, stadion spørgsmål og så videre.

- Vi skal være klar over, at efterår-forår langt fra er noget isoleret spørgsmål, som man kan holde adskilt fra alt andet. Jo mere man begynder at kigge på det, jo mere indser man, at en omlægning vil berøre enormt mange andre spørgsmål. Et elitehold der kommer i Champions League kan have et behov for et synkroniseret transfervindue og en plan i tråd med resten Europa et år, men måske er det hold næste år ikke med, og behovet er derfor ikke lige så stort. Selv om dette er en vigtig del, må vi tænke på effekterne for svensk fodbold i det hele taget, og hvilke effekter det vil få for alle, siger generalsekretær i Svensk Elitfotboll Mats Enquist till FotbollDirekt.se.

Fodboldbossen understreger dog samtidig, at en ændring af strukturen ikke er lige om hjørnet. Han forventer ikke, at de kan være klar med en plan før tidligst 2016, hvis de overhovedet beslutter at ændre noget.

Malmö FF vandt i oktober det svenske mesterskab, men skal først spille Champions League-kvalifikation på den anden side af sommerferien.