AaB-angriber: Ikke sindssygt tilfreds
Illustration
Superliga

AaB-angriber: Ikke sindssygt tilfreds

Anders K. Jacobsen har blandede følelser omkring sit efterår. Han er glad for spilletiden, men han ville gerne have scoret lidt mere. Det bliver dog bedre til foråret, lover han.

I sommer byttede Anders K. Jacobsen Fredericia ud med Aalborg, og det har på mange måder været et succesfuldt efterår. Holdet ligger på en overraskende andenplads i Superligaen, og den 24-årige angriber har været fast mand gennem det meste af sæsonen. 

Han har spillet 16 af efterårets 18 kampe for AaB, og det udbytte er han langt fra ked af. 

- Overordnet set er det gået godt. Jeg er rigtig glad for min spilletid og den tillid, som Kent (Nielsen, AaB-træner, red.) har vist mig. Jeg havde ikke forventet at blive fast mand, og det kommer bag på mig, at det er sket i min første halvsæson, siger han til tipsbladet.dk.

- Forud for sæsonen havde jeg nok solgt den for sådan, som det er gået, men jeg er ikke sindssygt tilfreds. Jeg synes, jeg har misbrugt for mange chancer, og jeg ville gerne have scoret lidt mere.

Anders K. Jacobsen har nettet fem gange i sine 16 Superliga-kampe for AaB, og det er det tal, han gerne vil have udbygget en smule. Selvom han kan glæde sig over, at han med fem målgivende afleveringer har været en flittig chanceproducent, har han stadig blikket rettet mod selv at være manden bag scoringerne.

- Kravet til mig selv er, at jeg bliver mere farlig og kampafgørende. Jeg er kommet til chancerne, men jeg har måske manglet lidt held og skarphed, og det ærgrer mig, siger han.

En af forklaringerne på, at målene til dels er udeblevet, skal måske findes i sæsonopstarten. Her kom Anders K. Jacobsen først til AaB, da sæsonen var to runder gammel, og han nåede dermed ikke en fuld opstart sammen med resten af holdet.

Han har også kun spillet fuld tid syv gange i efteråret, men alt det bliver bedre, så snart foråret står for døren. 

- Jeg har haltet lidt konditionelt. Det har revet lidt i slutningen af mange kampe, og det har gået lidt ud over mit spil. Det skal ikke være nogen undskyldning for noget, men jeg er sikker på, at når jeg får en hård vinteropstart med holdet, bliver det bedre, siger han.

Hans første mulighed for at vise sin forventeligt fornemme forårsform er på Brøndby Stadion, når AaB starter anden halvsæson ud med et topopgør den 23. februar.