AGF og SønderjyskE dårligst efter landskampe
Illustration
Superliga

AGF og SønderjyskE dårligst efter landskampe

Hvis man regner på, hvordan Superliga-holdene klarer sig efter landskampe, er SønderjyskE og AGF dårligst. 

Blev alle Superliga-kampe spillet efter landskampe, ville SønderjyskE og AGF rykke ud med et brag. De har således så dårlige pointgennemsnit efter landskampspauser, at de ikke ville få et ben til jorden, hvis de leverede det gennemsnit over en hel sæson.

Nu vender Superligaen tilbage efter endnu en landskampspause, og det er derfor nedslående læsning for de to klubber forud for weekendens kampe, hvor sønderjyderne møder Esbjerg i aften, og AGF får besøg af FC Vestsjælland på søndag.

Tipsbladet.dk har regnet på Superliga-holdenes resultater oven på landskampspauser siden EM sidste år, og her skraber SønderjyskE og AGF altså bunden med henholdsvis 0,375 og 0,625 point i gennemsnit per kamp. 

Over en hel sæson ville det give AGF 20,625 point og SønderjyskE 12,375. Lige så længe som der har været 12 hold i Superligaen, har intet hold rykket ned med mindre end 20 point. Tættest på kom Viborg i 2008, da de røg en tur i 1. division med netop 20. 

Kigger man på toppen af Superligaen-tabellen efter landskampe, finder man de to oprykkere, Viborg og FC Vestsjælland. De to har dog kun spillet tre ligakampe siden sidste sommer, mens de andre hold har spillet otte. Holder vi os kun til de ti hold, der også var i Superligaen sidste sæson, ligger FC Nordsjælland højest med 2,25 point per kamp i gennemsnit. Over en hel sæson vil det snit give dem 74,25 point, hvilket langt de fleste år vil være rigeligt til at blive mestre.

Herunder kan du se hele tabellen, som den ser ud baseret på holdenes resultater efter landskampspauser siden EM 2012. Hvis to klubber har samme gennemsnit, er holdet med den bedste målscore i kampene placeret øverst. 

Viborg 2,333

FC Vestsjælland 2,333

FC Nordsjælland 2,225

AaB 2

FC København 2

Randers 1,5

Esbjerg 1,25

OB 1,125

FC Midtjylland 1,125

Brøndby 0,875

AGF 0,625

SønderjyskE 0,375