Alletiders Jul: Troels Bech og de italienske bøger
Foto: tipsbladet.dk
Superliga

Alletiders Jul: Troels Bech og de italienske bøger

Tipsbladet.dk fejrer jul med skønne billeder fra arkivet. I dag med en fodboldinvalid Troels Bech. 

I 1990'erne dannede Rigsarkivet i København ramme om en tv-julekalender ved navn 'Alletiders Jul', hvor en nisse ved navn Pyrus gik på opdagelse i julens historie og på den måde fandt frem til julens oprindelse og sjæl.

Det er mange år siden, men i år er det igen muligt at følge med i en julekalender med navnet Alletiders Jul – og igen kommer et arkiv til at danne ramme om fortællingen.

I 2013 er det imidlertid Tipsbladets arkiv, der leverer underholdning i den kolde juletid. I løbet af december vil tipsbladet.dk således hver dag frem til juleaften bringe et mindeværdigt billede fra Tipsbladets tusindevis af udgivelser, der strækker sig helt tilbage til 1948. Det kan være sjovt, grimt eller bøvet – men fællesnævneren er fodbold gennem tiderne.

11. december: Troels Bech og de italienske bøger

I foråret 1996 bragte Tipsbladet et interview med den tidligere Silkeborg-spiller Troels Bech, der netop var blevet erklæret fodboldinvalid og havde fået en erstatning for sin skade i achillessenen. Den økonomiske erstatning betød blandt andet, at Troels Bech kunne færdiggøre sine studier i italiensk på Aarhus Universitet, hvorfor han på billedet poserer med bogen om italiensk litteraturhistorie. Dog luftede Bech drømme om en anden karriere: ”Jeg må erkende, at jeg i dag tilhører det proletariat af ex-fodboldspillere, som jeg med Spillerforeningen tidligere rejste rundt og advarede imod. Kommer der et godt tidspunkt, kunne jeg godt tænke mig at fortsætte ad trænervejen,” sagde han til Tipsbladets Niels Frydenlund.