Almebäck: Føler det er bedst at blive hjemme
Illustration
Superliga

Almebäck: Føler det er bedst at blive hjemme

Michael Almebäck misser Brøndbys træningslejr i Tyrkiet, fordi han bliver far én af de nærmeste dage. Han mener ikke, det får betydning for hans chancer for at komme på holdet i foråret.

Den svenske forsvarsspiller Michael Almebäck var ikke med, da Brøndbys spillere her til morgen gik ombord på flyet til Antalya i Tyrkiet, hvor de frem til den 14. februar er på træningslejr. Almebäck bliver far én af de nærmeste dage, og han har det bedst med at blive hjemme.

- Vi var ved jordemoderen, der fortalte os, at vores barn kan blive født, hvornår det skal være, så jeg følte, det var bedst at blive hjemme. Det her barn bliver kun født én gang, og jeg vil være der for at opleve det. Jeg vil ikke misse det og med tanke på, at jeg har karantæne i den første kamp, så tog vi den her beslutning. Jeg har selvfølgelig snakket med Thomas om det, og vi er enige om, at det er bedst, at jeg bliver hjemme. Uanset hvad jeg gør, kan jeg ikke spille den først kamp, så når de andre kommer hjem fra Tyrkiet, har jeg to en halv uge til at overbevise Thomas om, at jeg skal spille mod Randers, siger Michael Almebäck til tipsbladet.dk.

Den 25-årige forsvarsspiller mener altså ikke, det får betydning for hans chancer for at komme på holdet, at han ikke er med på træningslejren, selv om han indrømmer, at Frederik Holst lige nu er et mulehår foran.

- Jeg skal bare præstere i træningen, og jeg tror faktisk, jeg kommer til at træne hårdere end dem i Tyrkiet. Jeg træner med U/19-holdet, løber og styrketræner, men jeg tager også ned til de andre i Tyrkiet, hvis min kæreste føder indenfor de første par dage her.

- Jeg synes, det er meget tæt mellem Frederik og jeg. Han spiller selvfølgelig den første kamp, medmindre han bliver skadet, så han har en lille fordel der. Han er en god spiller, men jeg har haft en god opstart, og jeg er glad for, at jeg har været med hele vejen i forhold til, da jeg kom i sommer, hvor jeg nærmest blev kastet direkte i kamp. Jeg har brugt den her opstart på at komme i bedre form og lære de andre bedre at kende, siger svenskeren.

Michael Almebäck spillede 13 kampe i efterårssæsonen og kan spille både i midterforsvaret og på højre back.