Anfører Delaney: Et stort delmål er nået
Illustration
Superliga

Anfører Delaney: Et stort delmål er nået

I efteråret 2009 udtalte Thomas Delaney til Tipsbladet, at han ville være anfører for FCK. I går havde han anførerbindet på armen i mestrenes kamp mod Brøndby.

Da FC København søndag løb på banen til derby'et mod Brøndby, var det med Thomas Delaney som anfører. Den normale kaptajn Lars Jacobsen var sygdomsramt, og derfor blev Delaney tildelt det ærefulde hverv i den vigtige kamp. 

Thomas Delaney har før udtrykt drømme om at blive FCK-anfører, og derfor glæder han sig over at have prøvet det i en så vigtig kamp. 

- Det betyder meget for mig. Det er et mål, og jeg har før sagt, at jeg gerne vil være anfører, og selvom det kun er på lånt tid, er jeg glad for at have prøvet det for første gang på Brøndby Stadion. Det har givet mig smag på mere, siger Thomas Delaney til tipsbladet.dk.

Han fik beskeden om, at han skulle være anfører få timer før kick off mod Brøndby. 

- Jeg fik det at vide to timer før kampen, da vi mødte ind på 10'eren (FCK's træningsanlæg, red.), så jeg havde ikke meget tid til at forberede mig, men det gjorde da noget ved min mavefornemmelse. Det gav noget kriller i maven, siger han. 

Allerede tilbage i efteråret 2009 udtalte en ung Thomas Delaney, at han drømte om at blive FCK-anfører inden for en fem-årig periode. Nu har han opnået det, og han indrømmer også, at ambitionen har fyldt meget i hans fodboldliv. 

- Det har det helt sikkert. Det er et stort delmål i min karriere, så det skal man ikke tage fejl af. Derfor betyder det meget, at et af mine mål er nået, siger Delaney, der også har arbejdet på at tillære sig lederegenskaber i løbet af de seneste år.

- Man skal have, hvad der kræves, og det er selvfølgelig forskelligt fra person til person. Jeg har haft flere samtaler med især Brian Riemer (assistenttræner, red.) om at arbejde mere med de forskellige ting. Det kan være kommunikationen og tilstedeværelsen i kampene, ligesom det handler om at vide, hvornår man skal være hård. Det snakker vi jævnligt om, fortæller Thomas Delaney. 

Han håber, at han i fremtiden kan blive permanent anfører for FC København, når Lars Jacobsen engang ikke spiller i klubben. 

- Det er helt klart et mål for mig, men det er jo en af de ting, som ikke er helt inden for egen rækkevidde. Jeg vil holde mig inde i varmen til det, og så må vi se, om det lykkes, siger han.