Bo Henriksen: Ambitioner om Superligaen
Illustration
Superliga

Bo Henriksen: Ambitioner om Superligaen

Bo Henriksen er afklaret med, at han står uden job til sommer, men han håber at finde en klub med spændende perspektiver. 

Bo Henriksen skal på jobjagt i løbet af foråret, for til sommer er han færdig som cheftræner i 1. divisionsklubben Brønshøj. 

Træneren meddelte mandag aften, at han stopper som træner i klubben efter denne sæson, og han uddyber nu, at han er helt afklaret med, at det er tid til at prøve noget nyt. 

- Der er mange grunde til det, men den altovervejende er, at min mavefornemmelse siger, at jeg gerne vil prøve nogle andre udfordringer. Jeg vil gerne gøre arbejdet ordentligt færdigt i Brønshøj, og det kan jeg forhåbentlig gøre ved at være med til at sikre en overlevelse til foråret. Jeg har gjort, hvad jeg kunne her i klubben, og nu er det tid til at prøve noget nyt, siger Bo Henriksen til tipsbladet.dk.

Til sommer står han altså uden et trænerjob, og han håber at finde et nyt sted at være, hvor der er grobund for udvikling af såvel fodboldspillere og så sig selv.

- Jeg har ikke stået i sådan en situation før, så jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Det er en speciel følelse ikke at have et job fra sommer, men jeg kommer ikke til at kede mig. Jeg har en masse forskellige projekter at arbejde med, men som træner vil man selvfølgelig gerne et sted hen, hvor der sker nogle nye ting, og hvor man kan udvikle sig og tænke mere langsigtet. Det er det, jeg sigter efter. Det skal være et projekt med perspektiv, for jeg er ikke til halve og hurtige løsninger. Jeg vil gerne være med til det lange, seje træk, siger Bo Henriksen. 

Han er åben over for flere muligheder, både som assistenttræner og cheftræner, men han lægger ikke skjul på, at han gerne vil prøve kræfter med landets bedste række på et tidspunkt. Det er dog ikke sikker, at det bliver til sommer. 

- Jeg udelukker ikke noget. Der er mange muligheder i den her verden Jeg er ikke hovski-snovski eller går med næsen i sky. Jeg vil gerne et spændende sted hen, hvor jeg kan være med til at gøre en forskel. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg har ambitioner om at komme i Superligaen, og at jeg synes, jeg er dygtig nok til det. Men det kan også være, jeg skal finde et projekt for at komme derhen. Det kan være et skridt på vejen at vise, at jeg kan vinde fodboldkampe andre steder end i Brønshøj, siger træneren, der tidligere har været sat i forbindelse med både Randers FC og Sarpsborg i Norge, men altså ikke har sin fremtid på plads endnu. 

- Jeg har ikke noget på hånden, men alt er åbent. Det højeste niveau er selvfølgelig det mest spændende, men det kan også være noget med perspektiv. Om det er i Norge, Danmark eller et tredje sted er ikke så vigtigt. Jeg er god med mennesker, og jeg kan skabe et koncept, så man kan vinde fodboldkampe. Det er spændende at se, hvad der byder sig, siger han. 

Først venter altså et halvt år mere i Brønshøj, der indleder forårssæsonen i 1. division på niendepladsen med seks point ned til nedrykningsstregen.