Superliga

Bordinggaard: Har ikke noget at bevise

På trods af skuffelsen med det danske U-21-landshold, føler Keld Bordinggaard ikke, at han skal bevise sit værd som træner.

Keld Bordinggaard overtager Silkeborgs Superliga mandskab til næste sæson. For første gang siden den store skuffelse ved U-21-EM i 2011 er Bordinggaard tilbage på trænerbænken, og han indrømmer, at den store skuffelse tog lang tid at bearbejde.

- Den tog lige en god lang sommer at få ud af kroppen. Når jeg kigger på det, som vi ikke lykkedes med, så var det jo stort set bare at få den ind over stregen. Det var et stort mål vi satte også, men det viste sig også at være realistisk, og vi ville meget gerne have kvalificeret os til OL i London. Så både for mig og spillerne var det en stor skuffelse, men for mit vedkommende er den ude af kroppen i dag, siger Keld Bordinggaard til tipsbladet.dk.

- Selvom det gjorde ondt, så fik jeg lige kigget kampene igennem en ekstra gang og diskuteret dem med gode kollegaer i både indland og udland. Der blev jeg også bekræftet i, at den måde vi greb tingene an på lykkedes langt hen ad vejen på banen, men vi ramte også en uge, hvor angriberne ikke kunne få den ind over stregen. Det er jo også det skrækscenarie, som det danske landshold står over for nu, hvis Bendtner ikke rammer topformen. Det er den lille forskel på succes og fiasko.

Keld Bordinggaard er beredt på det pres, som naturligt ligger på en chef-træner i Superligaen, og det er ikke noget, som han ligger søvnløs over.

- Det vil der altid være. Bare tag Troels Bech, som har gjort et fint stykke arbejde i Silkeborg, men som også kommer under et stort pres i OB, hvor han heller ikke får lang tid til at bevise sit værd. Så det pres er givet på forhånd, og det kan man kun fjerne med sejre, siger Bordinggaard.

Den tidligere U-21-landstræner var udsat for hård kritik efter den resultatmæssige skuffelse ved slutrunden i 2011, men den del er han afklaret med, og han føler ikke, at han har noget at bevise som træner.

- Nej det føler jeg ikke. I Vejle overtog jeg en ekstrem ung og decimeret trup, hvor vi rykkede op i første hug. Der fik jeg overbevist mig selv og mine omgivelser om, at jeg kan nå de mål, der bliver stillet op. Også selvom det umiddelbart kan se lidt vanskeligt ud. Det kan godt være, at der er dele pressen, som ser tilbage på den slutrunde og konkluderer, at Keld Bordinggaard ikke kan lave resultater, men så gjorde de sig heller ikke umage med at kigge tilbage på det, som jeg faktisk havde udrettet med mine hold. Selvom jeg synes, at noget af kritikken var uretfærdig, så er jeg fuldstændig afklaret med, at vi blev, og også skulle kritiseres, for ikke at gå videre fra puljen, og det rører mig ikke i dag, siger den nye Silkeborg-træner.

Keld Bordinggaard spillede i Silkeborg fra 1992 – 1997 og han har skrevet kontrakt med klubben fra Søhøjlandet til og med 2014.