Superliga

Bordinggaard vil løfte Silkeborg

Silkeborg har præsteret stabilt i de sidste par sæsoner, men nu håber Keld Bordinggaard, at han sammen med spillerne kan nå næste niveau.

Silkeborg var længe med i kampen om den Europa League-givende 5. plads i denne sæson, men silkeborgenserne måtte lade sig nøje med en 8. plads. Den placering skulle meget gerne blive endnu bedre i næste sæson.

- Det er jo målet for enhver træner at løfte klubben op på et højere niveau, end de er i dag. Og det er selvfølgelig også min ambition i samarbejde med spillerne. Men det har også været sådan i Silkeborg, at man egentlig godt kan kigge op til top seks, men man kan ikke rigtig bryde igennem.  To 8. pladser og en 5. plads det antyder jo, at man ligger lige der og ikke kan bryde igennem det loft, siger Keld Bordinggaard til tipsbladet.dk.

Selv om ambitionen er at bryde ind i top 6, som erkender Keld Bordinggaard, at der venter store udfordringer for holdet Fra Søhøjlandet i den kommende fremtid.

- Silkeborg er måske også på det mest udfordrende udviklingstrin lige nu, hvor den grundlæggende ambition er at fastholde status som Superliga-hold, men også det at fjerne sig længere væk fra bunden. Det bliver en udfordring for Silkeborg i de kommende år, for man skal også lægge mærke til, at de to klubber, som har placeret sig lige under Silkeborg i år, det er OB og Brøndby med væsentlig større budgetter. Og naturloven tilskriver ligesom, at det ikke bliver ved med at være billedet.

Som så mange andre klubber i Superligaen befinder Silkeborg sig i det utrolig tætte midterfelt, som i denne sæson reelt talte otte klubber. Det midterfelt bliver sandsynligvis ikke mindre til næste sæson, når både Randers og Esbjerg vender tilbage til landets bedste række.

- Det kan godt være marginaler, der gør, om man kan fjerne sig fra midterfeltet. Men i FC Nordsjælland har man jo med afstand fjernet sig fra det felt, og de var jo en del af Silkeborgs konkurrenter sammen med Horsens, SønderjyskE, AGF og AaB. Og så kommer der jo to hold op i næste sæson, som også høre til den gruppe i Esbjerg og Randers. Så det kan være meget små marginaler, der kan blive afgørende, siger Bordinggaard.

Den tidligere U-21-landstræner overtager et sammentømret Silkeborg-hold, der ikke har været udsat for de store forandringer i de senere år. Og efter at have nærstuderet sin kommende trup erkender Bordinggaard også, at den ikke er spækket med de store individualister.

- Jeg synes, at Silkeborg har en meget homogen klub, når jeg har kigget truppen igennem sammen med Peder Knudsen og Anders Gerber. Det er holdet, der er stjernen i Silkeborg, og sådan vil det oftest være på det her niveau, for vi henter ikke store transfers ind.

Spillere bliver der dog med sandsynlighed hentet i det kommende transfervindue, eftersom klubben har sagt farvel til unge Sebastian Moneron, rutinerede Sebastian Svärd og den estiske angriber Kaimar Saag, i næste sæson tørner ud for Vejle Boldklub Kolding.